Luxe wonen voor iedereen

Luxe wonen voor iedereen

 

Luxe wonen

luxe kussens

Als je weleens interieur-en designblogs leest, zou je uitdrukkingen als "luxe meubels", "luxe wonen" en "luxe interieurs" zeker een keer voorbij hebben zien komen. Maar wat bedoelen ze daar precies mee?

Het idee van een luxe interieur kan van persoon tot persoon verschillen. Het kan een traditionele slaapkamer zijn, ingericht met kroonluchters en zware gordijnen. Of misschien is het een luxe woonkamer in een moderne ruimte ingericht met een strakke bank en fauteuil. Een luxe interieur is meer dan alleen dure meubels kopen. Het gaat erom de woonruimte te creëren die het beste bij jouw levensstijl past. Er zijn echter een paar kenmerken die luxe inrichtingen delen. Wij hebben deze kenmerken voor je op een rijtje gezet.

 

Passend bij jouw favoriete interieurstijl

 

Een luxe interieur kan persoonlijkheid geven aan verschillende interieurstijlen. Of je smaak nu industrieel, modern of landelijk is, er zijn manieren om een ​​luxe gevoel te garanderen in elke woonstijl met behulp van verfijnde materialen en stijlvolle details.

Hoewel luxe interieurs nogal veel kunnen zijn, wordt het nooit overdreven en wordt er een balans gecreëerd om ervoor te zorgen dat het perfect opgaat in andere woonstijlen voor een verfijnde afwerking.

Hoekbank Breukelen

 

Voeg wat kleur toe

Door de jaren heen zijn grijs en wit de favoriete kleuropties voor het ontwerpen van moderne luxe woonruimtes. Je hoeft echter niet te kiezen voor grijs of wit voor jouw luxe woonruimte - laat je gedachten los en speel met kleuren. Een neutraal palet is verfijnd, terwijl dieprood, royal blauw, zwart, paars en goud zijn gevestigd als de kleuren van luxe. Veel van onze populaire banken zijn verkrijgbaar in deze luxe kleuren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Hoekbank Breukelen in het blauw, een echt statement in jouw woonkamer! Combineer deze bank met een blauwe fauteuil en je zithoek is compleet. 

 

Speel met textuur

Bankstel Alverna

Hoe je met texturen speelt, is ook een belangrijk aspect voor het inrichten van een luxe woonruimte. Denk aan elementen als hout, velvet, veren, metaal en leer - elk van deze materialen kan textuur aan de kamer toevoegen. Met de juiste combinatie van texturen en contrasterende kleuren creëer je een effect dat het beste bij jouw smaak past.

Combineer ook eens verschillende metalen accenten in goud, messing en chroom om je interieur een weelderige glans te geven. Glanzende metalen passen goed bij elke stijl. Goud, zilver, messing of koper werken geweldig in combinatie met zachte en volle stoffen zoals fluweel en zijde. Onze Alverna bankstel is met haar goudkleurige hoog metalen poten en velvet bekleding de ultieme luxe bank. Maak de bank af met een sierkussen gemaakt van een heerlijke zachte velvet stof welke op een elegante manier geknoopt is. Hierdoor krijgt dit kussen en de bank een luxe uitstraling.

 

Sfeerverlichting bepaald de stemming

 

De juiste verlichting voegt diepte en een luxe gevoel van comfort toe aan jouw huis. Sfeerverlichting op verschillende hoogtes en zones heeft een grote invloed op de algehele sfeer in huis. Gebruik het om delen van de kamer te accentueren en laat elk statement stuk zijn eigen moment in de schijnwerpers staan. De Tanya hanglamp heeft dankzij de kleine geperforeerde rondjes in het metaal een uniek lichtspel die gelijk sfeer toevoegt aan jouw woonruimte.

Tijd voor wat meer luxe en sfeer in jouw woonruimte, kom dan langs bij één van onze woonwinkels!