2e PAASDAG OPEN!

3 tips voor het kiezen van de perfecte bank!

3 tips voor het kiezen van de perfecte bank!

 

Hoe kies ik de perfecte bank uit?

Het kopen van een bankstel is een van de belangrijkste investeringen die je waarschijnlijk voor jouw huis doet. Het is de plek waar we loungen, lezen, eten en drinken, familie en vrienden entertainen, tv kijken en zelfs slapen, het is dus belangrijk om een goede beslissing te nemen. Bij A-Meubel vind je banken in alle vormen en maten en natuurlijk kun je hierbij ook kiezen uit diverse kleuren, stoffen, kunstleersoorten of leersoorten. Van 2, 2.5, 3-zits tot loveseats, fauteuils, hoekbanken en loungebanken. Zie jij de bomen door het bos ook niet meer bij het zien van al deze opties? We hebben 3 tips voor je op een rijtje gezet voor het uitkiezen van jouw perfecte bank!

 

De zitdiepte van een bank is alles

Breukelen velvet loungebankHet vinden van de juiste bank begint met nadenken over hoe jij graag zit. Zit je meestal met je voeten op de grond, of juist met je voeten op de bank? De zitdiepte van een bank is het verschil tussen een bank waarop je kunt neerploffen voor een filmavond en een bank waarin jij (en vrienden) rechtop kunnen zitten terwijl je aan het kletsen bent onder het genot van een drankje. De gemiddelde bank heeft een zitdiepte van minimaal 60 cm, wat voldoende bewegingsruimte geeft als je lange benen hebt, en je kunt ze onder wegstoppen als je kortere benen hebt. Maar zitdieptes variëren, dus probeer zeker verschillende stijlen uit om ervoor te zorgen dat je goede rug ondersteuning krijgt. 

 

Meten is weten

Er is echt niets erger dan meubels kopen die niet in je huis passen. Haal dus het meetlint tevoorschijn en zorg ervoor dat je zeker bent van de maximale afmetingen die bij jouw ruimte passen. Het is belangrijk om zowel de breedt als de diepte (de maat van de achterkant van de bank naar de voorkant) te noteren. Een tip om ervoor te zorgen dat jouw bank in jouw ruimte past, is om met schilderstape de afmetingen van de bank op je vloer te markeren. Dit geeft je de kans om de totale grootte te visualiseren en te controleren of alle looppaden vrij zijn en niet te krap aanvoelen. Controleer ten slotte de afmetingen van eventuele deuren en trappen waar de bank doorheen moet bij levering.

 

Almere loungebank

Als de toegang beperkt is, moet je misschien kiezen voor een bank met lage rugleuning of een met afneembare poten. Als je een kleine kamer hebt, overweeg dan een tweezitter of een loveseat. Het goede nieuws is dat het bij A-Meubel eenvoudig is om een bank zo aan te passen zodat deze echt werkt voor jou en jouw ruimte. Onze bestseller de Hoekbank Almere is bijvoorbeeld te bestellen in meer dan 84 opstelling. De Almere is onder andere beschikbaar als fauteuil, loveseat, hoekbank, longchair, of Ottomaan.

 

Ik heb kinderen en huisdieren. Welke bank moet ik kiezen?

Als je een gezin met kinderen bent, een dierenliefhebber bent of een voorliefde hebt voor rode wijn, overweeg dan een bank gemaakt van gemêleerde stoffen, leer of kunstleer. Deze stoffen zijn gemaakt om de dagelijkse rommel te weerstaan.

Almelo LoungebankIn tegenstelling tot hun stoffen tegenhangers, zijn leren banken indrukwekkend vlekbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Het is niet alleen gemakkelijk schoon te maken, maar het is ook belangrijk dat de bank bestand is tegen de slijtage van het dagelijks leven. Leren meubels staan bekend om hun duurzaamheid. Leren banken zijn beter bestand tegen morsen, vlekken, gaten en scheuren. Liever geen echt leer? Ga dan voor een kunstleren bank! Kunstleer is bijna niet van echt leer te onderscheiden, alleen veel goedkoper, diervriendelijk en makkelijk schoon te maken. Ideaal! Kijk eens naar de Aspen Hoekbank die beschikbaar is in zowel leer als kunstleer.

Wil je toch een stoffen bank? Neem dan een bank met een gemêleerde stof, dit is een fijngeweven stof bestaande uit verschillende kleuren draden of draaddiktes. Het voordeel van een gemêleerde stof is dat het wel zeer goed uit de voeten komt bij intensief woongebruik. Wil je extra zekerheid voor jouw textiele bank ga dan voor een passend verzekeringspakket. Wanneer je een bank aanschaft bij A-Meubel, kun je kiezen voor een behandeling met het vlekwerende middel Protexx Textile Protector. Daarnaast kun je ook nog een vlekgarantie van 5 jaar afsluiten op je stoffen bank! Protexx biedt o.a. 5 jaar zekerheid als het gaat om het voorkomen van blijvende vlekken en het in topconditie houden van nieuwe textiele meubel(en). Heb je een vlek op dan bank dan komt er een professional je van je vlek verlossen! Ideaal, vooral met kinderen of huisdieren! Dat is heerlijk zorgeloos genieten van jouw bank.

 

Nog steeds niet zeker welke bank het beste bij jou past, ga dan langs bij één van onze winkels en laat je adviseren door onze ervaren interieurspecialisten.