Geschiedenis A-meubel sinds 1992

A-meubel heeft een lange geschiedenis. In 1992 opende de gebroeders Nosra welke al jarenlang voor diverse grote meubelfabrikanten ontwerpen maakte een kleine meubelwinkel in Amersfoort. Deze winkel werd gebruikt om concepten van ontwerpen te laten zien aan het grote publiek voordat de fabrikanten ermee geïntroduceerd werden. Zo konden de eerste aanpassingen al worden gedaan en werd er tevens gedegen marktonderzoek gedaan.

Door de jaren heen en de diverse crisissen bleef de werkwijze hetzelfde. In 2001 werd besloten om naar een grotere pand te verhuizen waardoor de klanten beter konden worden geholpen en er meer plek was voor meubels. Dit verliep goed en spoedig. In 2008 werd besloten om verse knowhow het bedrijf binnen te laten.

Waarbij het concept dusdanig werd aangepast dat het nu volledig op consumenten was gericht. Alle ontwerpen werden nu rechtstreeks voor de consument gemaakt en niet meer voor de fabrikanten. Hierdoor profiteren de consument in combinatie met de grootschalige internationale inkoop van zeer lage prijzen. In 2011 werd er een filiaal in Delft erbij geopend en werd het distributie centrum verplaatst naar een gigantisch pand in Amersfoort. In 2012 werd een aparte service afdeling geopend zodat alle service gevallen snel en adequaat kunnen worden opgelost. In 2013 werd de vestiging in Tilburg geopend. In 2014 werd ook de nieuwe webshop online gezet zodat alle producten nu ook online kunnen worden besteld. In 2017 werd de vestiging in Amsterdam geopend, in 2018 opening vestiging Enschede, 2020 opening vestiging Nijmegen. Opdit moment worden er wekelijks honderden klanten bediend via de diverse verkooppunten.

 

 

Oud Ontwerp 1993

Oud ontwerp