KONINGSDAG GEOPEND!

Banken en huisdieren

Banken en huisdieren

Banken en huisdieren

Wat is nou eigenlijk de beste stofsoort voor jouw bankstel als je een krabgrage kat of hond rond hebt wandelen? In deze blog geven wij je aan welke stoffen beter tegen jouw viervoeter bestand zijn dan andere.


Het blijft natuurlijk altijd wel een dingetje, die scherpe nageltjes van onze geliefde huisdieren. Je wilt ze graag naast je hebben op de bank en ze zorgeloos over de kussens heen laten lopen. Of misschien heb je dit liever niet, maar ziet de kat jouw bankstel als grote krabpaal en heeft de hond een ondeugende gewoonte om steeds op de bank te springen wanneer je hem even uit het oog verliest.

Naast de oplossing van het ouderwetse “kleedje op de bank leggen” heb je ook een aantal stofsoorten die minder gevoelig zijn voor krassen en halen.  Lees verder en ontdek wat het beste bij jou past.
 

Katten en hondenharen

stof ranch 05 beige

Om een haarbal van een bank te vermijden kun je het beste gaan voor strak geweven stoffen of een lederlook of leren bank. Getextureerde, grof geweven stoffen kun je beter vermijden, omdat de haren in de draad verstrikt kunnen komen te zitten.

 

Synthetische stoffen banken

Synthetische stoffen als microvezel gemaakt van polyester en polyamide zijn ideaal voor intensief woongebruik. De stof is beter bestand tegen scherpe nagels van huisdieren door de strak geweven vezels en makkelijk te reinigen

 met een vochtig doek of door een vlek op te deppen met een stukje vilt. De uitstraling van deze vrij voordelige stof komt een beetje overeen met leer en suède en heeft daardoor een luxe uitstraling.
 

Velours/ velvetstof monolith 77

Dit is een stof die heerlijk zacht aanvoelt en een luxueuze uitstraling heeft. De stof bestaat uit een poolstructuur die minder uitnodigend is voor de kat om zijn nagels in te zetten. Echter blijven haren wel weer makkelijker in deze stof vasthangen.

 

Leer en suède

Leer en suède zijn zeer sterke bekledingen en kunnen echt tegen een stootje, ech

stof yacht tobacco 111

ter hebben ze wel meer onderhoud nodig. Deze bekleding is uitermate geschikt voor een huishouden met huisdieren, aangezien het geen haren en stof vasthoudt en makkelijk te reinigen is.