Basics voor je interieur

Basics voor je interieur

Een basic interieur gaat jaren mee. In een basic interieur vind je daarom ook meubels die vaak tijdloos zijn en in verschillende woonstijlen gecombineerd kunnen worden. Het belangrijkste bij een basic interieur is dan ook dat de meubels in neutrale kleuren en materialen zijn. De basis meubels zijn de meubels die het hoogstnodig zijn in een woonruimte, zoals een bank, eettafel, bergkast of dressoir.

Voordelen van basics

Het hebben van basics in je interieur is vooral een financieel voordeel. Zo hoef je niet constant al je meubels te vervangen als je bijvoorbeeld van woonstijl wilt veranderen. Dit bespaart veel geld maar ook heel veel tijd. Het kiezen van basic meubels is niet zo moeilijk. Het is hier belangrijk dat je gaat voor neutrale kleuren die in elke woonstijl ingezet kunnen worden en makkelijk te combineren zijn. De meest voorkomende basic kleuren zijn wit, grijs, beige en zwart. Je hoeft dus niet heel lang na te denken over de juiste kleur omdat de keuze ook niet al te groot is.

Woonkamerset

Hoe een basic interieur te herkennen?

Het zit er al in de naam. In een basic interieur maak je veelal gebruik van basis kleuren en materialen. Daarnaast is een basic interieur minimalistisch en rustig. Een basis interieur geeft de beginfase aan van het stijlen van je ruimte. Heb je je basics in orde? Dan is het niet zo moeilijk en vergt het veel minder tijd om je ruimte verder te stijlen en in te richten. Het meest voorkomend materiaal in een basic interieur is hout. Hout is ongetwijfeld het meest tijdloos materiaal en kan je in elke stijl terugvinden. Doordat hout in verschillende soorten, tinten en kleuren kan worden gemaakt kan je het toevoegen in elke stijl.

Banken voor een basic interieur

Zoals eerder aangegeven zijn de meubels voor een basic interieur, de grotere meubels die je echt niet kan missen in je ruimte. Een van de belangrijkste basic meubels is natuurlijk een bankstel. Een perfecte basic bank is dan ook een bank die voldoende ruimte biedt en goed zit. Een bank kan je gemakkelijk stijlen met extra accessoires zoals kussens en dekens of een mooi vloerkleed. Hierdoor kan je gerust een grijze bank aanschaffen zoals de Follega Loungebank in de stof Juke 12 en kleur Taupe.

Basic Eettafels

eettafel en eetkamerstoelen

Een ander belangrijk basic meubel is de eettafel. Gezien je tenminste twee keren per dag gebruik maakt van de eettafel is deze niet meer weg te denken uit de woonruimte. Een perfect voorbeeld van een basic eettafel is de zwarte Apeldoorn eettafel. Deze tafel is heel eigentijds en de zwarte kleur zorgt ervoor dat hij gemakkelijk te combineren is en in elke woonstijl prachtig zal staan.

Bergkasten en Dressoirs

Om je basic interieur zo minimalistisch mogelijk te laten lijken is een bergkast of dressoir ideaal. Hier kun je al de belangrijke spullen die je dagelijks gebruikt, maar uit het zicht wilt houden, in opbergen. Je kan kiezen voor een bergkast of dressoir met gesloten lades zodat het geheel netjes oogt. Of een combinatie van gesloten lades en enkele open vakken. De open vakken kunnen gebruikt worden om de wat mooiere en opvallende spullen te plaatsen. Op deze manier kan je je ruimte ook sfeervol inrichten met woondecoratie.