Creëer contrast in je interieur met een bergkast

Creëer contrast in je interieur met een bergkast

Opbergkasten zijn in de eerste plaats gemaakt om functioneel te zijn. Het zijn grote meubelen die veel ruimte horen te bieden om allerlei spullen in kwijt te kunnen. Het formaat van een opbergkast zorgt er echter ook voor dat het niet onbelangrijk is om haar esthetische aspect in gedachten te houden. Als je een opbergkast in je woonkamer hebt staan kun je er immers niet omheen kijken en zorg je er dus beter voor dat de ze mooi in de rest van je interieur past. Je kunt natuurlijk altijd een kast aanschaffen uit dezelfde collectie als je woonkamerset, zo ben je automatisch verzekerd dat alles er harmonieus uitziet. Nochtans is het aanschaffen van een opbergkast een ideale kans om met complimenterende stijlen in je woonruimte te spelen.

Als je een interieur wilt dat niet te monotoon is en dit wil bekomen door middel van één enkel meubelstuk in een andere stijl dan de rest van je meubelset, dan is een opbergkast een perfecte kandidaat. Juist omdat een wandkast, bergkast of vitrinekast zo groot is, kan deze met gemak in haar eentje de stijl van alle andere meubelstukken uitbalanceren.

 

Industriële opbergkasten

Een industriële opbergkast is perfect te combineren met een landelijk interieur. Een inrichting met landelijk gevoel brengt rust en een kalme sfeer in je woning. Het kleurenpalet is vaak aan de lichte kant, wat de kalme uitstraling nog meer versterkt. Een kast in een stijl die er een stuk robuuster en stoerder uitziet kan dus een leuk accent zijn. Bovendien zal een industriële kast niet enkel mooi contrasteren met je meubelset, er zijn ook gemeenschappelijke elementen die voor samenhang zorgen. Zo vind je zowel bij industriële als landelijke meubels vaak metalen afwerkingen en zwarte accenten.

Combikast Coevorden bij A-Meubel.

 

Brocante opbergkasten

Wat is nou een betere manier om een brocante opbergkast tot haar recht te laten komen door ze in een prachtig afstekend modern interieur te plaatsen. Door de strakke lijnen waar een hedendaagse inrichting zich aan kenmerkt, komt de sierlijkheid van je brocante kast nog meer tot zijn recht. Door dit prachtige contrast verhef je jouw opbergkast tot een waar pronkstuk.

 

 

Lichte en donkere opbergkasten

Het is niet moeilijk om je te bedenken hoe je een mooi contrast kunt creëren met een lichte opbergkast. Door een lichte kast in een eerder donker interieur te plaatsen bekom je een lichtpunt dat balans brengt. Hetzelfde geldt voor een donkere opbergkast dat er voor zorgt dat een volledig lichtkleurige ruimte er niet te flets uit ziet.

 

Voordelige opbergkasten bij A-Meubel

Een opbergkast die beeldig in je woonruimte past en je interieurstijl verheft vind je bij A-Meubel! Onze verkopers in onze 11 woonwinkels helpen je met plezier een kast te vinden die aan al jouw wensen voldoet! Kijk ook gerust eens op onze webshop. Bij A-Meubel bieden we de laagste prijsgarantie op onze volledige collectie!