‘’Duurzaam hout, Dat bestaat toch niet?’’

‘’Duurzaam hout, Dat bestaat toch niet?’’

 

‘’Duurzaam hout, Dat bestaat toch niet?’’ Toch wel!
 

In deze tijden letten wij allen op onze ecologische voetstap. Wat voor auto’s rijden we, gebruiken wij groene stroom etc. Mangohout is een manier om prachtige meubelsets te maken, op een vele male duurzamere manier. Eerst groeien er vruchten aan, worden mensen gevoed. Pas hierna worden van de iconische mangoboom meubels gemaakt. Mangobomen groeien vele malen sneller dan andere hardhouten bomen hierdoor is het makkelijker om de bomen wanneer deze zijn uitgegroeid te vervangen.

Prachtige meubels van verschillende tinten mangohout zijn niet alleen makkelijk schoon te maken en een stuk duurzamer; ze zijn ook nog eens erg stijlvol om te zien.

 

Duurzaamheid

In deze tijden waar duurzaamheid een van de pijlers van de samenleving is, is mangohout een geweldige manier om toch mooie hardhouten meubel set te nemen. Er zijn vele mango plantages over de hele wereld. Pas wanneer de bomen te oud zijn geworden en geen fruit meer geven, zullen deze worden gekapt en daarna vervangen door een nieuwe boom.

 

Mangohout combineren

De prachtige mix van licht en donkerbruine kleur, gemengd met roze en groene accenten zorgt voor een echte speciale aanblik van de meubels. Hierdoor is het makkelijk om verschillende kleuren in uw interieur te combineren met mangohouten meubels.

 

Hardhout

Hoewel het hier om een hardhout gaat, is de textuur van het hout erg zacht. Hierdoor is het relatief makkelijk om van mangohout meubels te maken. De verspilling van hout is dan ook veel minder dan bij vele andere hardhouten meubels.

Deze meubels hebben een stoere uitstraling en kunnen goed combineren met industriële elementen in een interieur, veelal zijn de meubels dan ook geaccentueerd met metaal elementen. Op deze manier geeft het een unieke combinatie van warmte door de kleur van het hout en robuustheid door de uitstraling, kwaliteit en duurzaamheid van het meubelstuk.

Bekijk hier alle houten woonkamersets die wij speciaal voor u hebben samengesteld.

 

Klarenbeek eettafel