Een passende eethoek voor je ruimte

Een passende eethoek voor je ruimte

De eethoek is de plek in huis waar bijna de meeste tijd van de dag wordt doorgebracht. Aan de eettafel lees je vaak de krant of andere belangrijke papieren of breng je de tijd door met je familie en vrienden tijdens het dineren. Doordat er zoveel tijd wordt besteed in de eethoek is het dus vanzelfsprekend dat deze er heel comfortabel en gezellig uit moet zien.

Om echt te kunnen genieten van je eethoek is het van belang dat deze zo comfortabel mogelijk is en goed aansluit bij je karakter en stijl. Maar is het niet duidelijk voor jou hoe je dit het best kan bereiken? Daar geven wij graag antwoord op door enkele tips en ideetjes te belichten.

eikenhout eettafel voordeligst bij ameubel

Het kiezen van de eettafel

Eettafels zijn er in verschillende vormen en stijlen. De meest bekende is natuurlijk een rechthoekige eettafel maar steeds vaker begint men ook de ronde en ovale tafel toe te voegen aan de eethoek. Daarnaast zijn eettafels verkrijgbaar in verschillende stijlen. Vooral voor de landelijke en industriele stijl zijn er heel veel mogelijke tafels.

Het blijft toch wel de vraag welke afmeting tafel het best in jouw ruimte past. Vooral voor de eetkamerstoelen waar je mee aan de tafel zal schuiven is het belangrijk om na te gaan welke afmeting het best is. Heb je veel plek beschikbaar dan kun je kiezen voor een lange rechthoekige tafel, maar ook een ronde of ovale tafel staan heel leuk in een grote ruimte omdat deze tafels vaak los van de muur staan. Daarnaast zijn tafels in verschillende materialen beschikbaar.

mango hout eettafel voordeligst bij ameubel

Hou je van een luxe en stijlvolle tafel? Dan kun je kiezen voor een tafel met een aparte poot zoals een X poot of ster poot tafel. Voor de hout liefhebbers zijn er verschillende houtsoorten waar tafels in verwerkt worden. De meest voorkomende houten tafels zijn dan ook eikenhouten tafels.

Eetkamerstoelen voor extra comfort

Los van stijl is het ook van belang dat je je op je gemak voelt aan de eettafel. Dit kan het best door op een zo comfortabel mogelijke eetkamerstoel te zitten. Er zijn heel wat soorten eetkamerstoelen voor elke wen sof smaak. Zorg er wel voor dat je eetkamerstoelen goed passen bij je eettafel en de rest van je eetkamer.

zachte eetkamerstoel voordeligst bij ameubel

Je kan je eethoek een extra detail of eye-catcher geven door opvallen eetkamerstoelen toe te voegen in bijvoorbeeld een felle kleur of een chique design stoel. Wil je je gemakkelijk kunnen verplaatsen op je eetkamerstoel dan is een eetkamerstoel op wielen een perfecte optie.

Houdt er wel rekening mee dat je eetkamerstoelen en eettafel goed passen en er voldoende ruimte is. De hoogte van je eettafel is heel belangrijk want je eetkamerstoel zal hier natuurlijk onder moeten passen. Daarnaast zal er genoek ruimte rondom de stoelen vrij moeten zijn voor een ieder die aan de eettafel zit.

eetkamerstoel op wielen voordeligst bij ameubel

Meer advies over het inrichten van je eethoek?

Ben je ready om jouw eethoek in te richten of wil je nog wat advies? Neem dan gauw een kijkje op onze online webshop of loop langs één van onze goedkope winkels. Je kunt hier proefzitten en samen met onze ervaren interieurspecialisten nagaan welke eetkamerstoel en eettafel het best zullen passen in je eethoek.