Een salontafel als middelpunt van je zitruimte

Een salontafel als middelpunt van je zitruimte

Een salontafel kom je in vrijwel elke woonkamer tegen. Het wordt voor verschillende doeleinden gebruikt en is hierdoor heel belangrijk en onmisbaar voor de zitruimte. Een salontafel moet passen bij de rest van de meubels in de ruimte en daarom zijn er heel veel verschillende soorten salontafels verkrijgbaar. Hierdoor wordt het soms een stuk ingewikkelder om een goede salontafel te kiezen. Maar geen nood! Tegen de tijd dat je dit artikel uitgelezen hebt zul je heel wat wijzer zijn over de “do’s en don’ts” voor het aanschaffen van een passende salontafel.

Het doel van de salontafel

Zoals wij eerder aangaven kan je de salontafel voor verschillende dingen gebruiken. Bij het aanschaffen van je salontafel is het dus goed als je weet waarvoor je je salontafel het meest zal gebruiken. Dit maakt het makkelijker om een goede keuzen te maken. Zal je je salontafel veelal gebruiken voor het plaatsen van spullen terwijl je gezellig op de bank zit? Dan is het belangrijk dat je een ruime salontafel kiest.

Is jouw salontafel vooral voor het tentoonstellen van leuke decoratie? Dan kun je gaan voor een salontafel dat kleiner is of een combinatie van twee kleinere salontafels die je mooi naast elkaar kunt plaatsen. Heb je extra opbergruimte nodig dan is een salontafel met een tweede plank of extra laatjes een goed idee.

moderne salontafels voordeligst bij ameubel

Een passende salontafel

Het is vanzelfsprekend om te gaan voor een salontafel dat goed aansluit op de rest van je interieur. Heb je een moderne inrichting? Dan is een hoogglans salontafel of een lichte salontafel een goede optie. Maar je kan ook gaan voor een mix van verschillende stijlen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een landelijke en industriële stijl. Dit kan je het best bereiken door een houten salontafel met een ijzeren frame aan te schaffen omdat deze materialen in beide woonstijlen een belangrijk kenmerk zijn.

 

 

Een salontafel kopen

Bij ons kan je een ruime collectie aan salontafels vinden in diverse stijlen en afmetingen. Je kan via onze webshop zelf zoeken naar een geschikte salontafel voor je ruimte maar je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze goedkope winkels waar je door een ervaren interieurspecialist geadviseerd kunt worden. Ben je ready om een kijkje te nemen?