Een tijdloos en klassiek interieur

Een tijdloos en klassiek interieur

Altijd in de mode!

Trends komen en gaan, smaken veranderen, maar sommige interieurelementen lijken nooit weg te gaan.Gelukkig maar, want niet iedereen is bereid om de paar jaar geheel nieuwe meubels kopen. Een tijdloos interieur is de oplossing! Een tijdloos interieur is er een die de tand des tijds doorstaat. Simpel gezegd een tijdloos interieur ziet er geweldig uit, wat de trend ook is. Een inrichting die jarenlang mooi blijft is niet moeilijk te bereiken als je de juiste kenmerken introduceert. Maar hoe doe je dat? We hebben een lijst opgesteld met de kenmerken van een tijdloos interieur.

 

Ga voor neutrale en traditionele kleuren

Deventer Ottomaan in grijze kleurGa voor neutrale kleuren op je muren en voor je meubels. Neutrale kleuren zijn tijdloos en flexibel, omdat ze bij vrijwel elke stijl of elk kleurenpalet passen. Dit betekent niet dat je gehele interieur neutraal hoeft te zijn. Met een traditionele kleur op je muur kun je andere kleuren in je interieur veranderen zonder dat je steeds opnieuw hoeft te schilderen. Gebruik trendy kleuren en patronen als accentkleur. Voeg hippe woonaccessoires zoals trendy sfeerkussens, leuke wanddecoratie of sfeerverlichting toe aan je kamer. Probeer niet veel geld te investeren in grote meubels in niet-neutrale kleuren, omdat je smaak in de loop van de tijd verandert. Een grijze bank is een tijdloze moderne bank die je kunt decoreren met trendy sfeerkussens of een plaid. Zo kun je trends introduceren in je interieur zonder geheel gefocust te zijn op één trend.

 

 

Gebruik klassieke patronen

Voor een tijdloos interieur is het aangeraden om klassieke patronen, zoals strepen, ruiten, visgraat, stippen en bloemenprints te gebruiken. Blijf weg van geometrische patronen of dierenprints. Deze patronen kunnen heel mooi staan, maar er is geen garantie dat deze patronen jarenlang meegaan. De beste patroon voor jouw interieur ligt aan jouw woonstijl. Tijdloos is niet alleen weggelegd voor een klassiek interieur, elke woonstijl kan tijdloos zijn. Strepen staan heel goed in een tijdloos modern interieur. Ze kunnen jouw interieur een extra dimensie geven. Voor een landelijk tijdloos interieur zijn bloemenprints de juiste keuze. Bloemen passen prachtig bij een landelijk interieur en geven je interieur romantische flair. Ruitjes staan weer heel mooi in een industrieel interieur. Combineer ruitjes met houten meubels voor een stoere inrichting.

 

Mix oud en nieuw

Een tijdloos interieur hoeft niet karakterloos te zijn, integendeel een tijdloos interieur is juist karaktervol. Combineer meubels uit verschillende tijdperken en woonstijlen voor een karaktervol huis. Wees niet bang om oud en nieuw te mixen. Leg de focus niet op een tijdperk of trend, maar voeg diepte en karakter toe doormiddel van oude of vintage meubels. Combineer een mooi oud vloerkleed met een strakke designbank. Of een antieke salontafel met een comfortabele loungebank. De balans van oud en nieuw is de essentie van een tijdloos interieur.