Eetkamerstoelen: alles van design tot bekleding

Eetkamerstoelen: alles van design tot bekleding

Vaak wordt er goed nagedacht over het inrichten van de woonkamer. Dit is vanzelfsprekend aangezien we er vaak urenlang zitten. We willen best wel een gezellig hoekje waar we op de bank kunnen relaxen en tv kijken. Maar rond de eettafel wordt er meestal ook best veel tijd gespendeerd, dus een mooie en gezellige eethoek zou eigenlijk even belangrijk moeten zijn!

Een bank die er mooi uitziet en comfortabel zit is onmisbaar in de woonruimte, en dit kan ook gezegd worden over eetkamerstoelen aan de eettafel. Er zijn tal van opties qua designs en kleuren voor eetkamerstoelen, dus je vind zeker en vast stoelen die exact naar je smaak zijn.

 

Eetkamerstoelen met armleuning

Als je behoefte hebt aan wat meer ondersteuning tijdens het eten, of er gewoon van houdt om je armen te kunnen laten rusten, dan zijn eetkamerstoelen met armleuning de beste optie voor jou. Dit soort stoelen is extra handig aan de eettafel omdat je uiteraard veel meer je armen gebruikt tijdens het eten dan bijvoorbeeld tijdens gewoon naar TV kijken.

 

Eetkamerstoelen met wieltjes

Als je denkt aan stoelen met wieltjes, denk je misschien niet meteen aan eetkamerstoelen. Waarschijnlijk is de eerste gedachte die je binnenspringt een bureaustoel. Toch zijn ze in de eetruimte of in de keuken ook handig en zorgen ze voor extra comfort.  In de eethoek zorgen Eetkamerstoelen met wieltjes voor extra beweeglijkheid en mobiliteit rond de eettafel of het aanrecht.

De Cosy Eetkamerstoel bij A-Meubel

 

Landelijke eetkamerstoelen

Naast eetkamerstoelen met verschillende designs en comfortaspecten, zijn er ook diverse stijlen waarin je jouw eetkamerstoelen kunt aanschaffen. Eén van deze is de landelijke stijl. Wat landelijke eetkamerstoelen kenmerkt zijn het feit dat ze er vaak wat robuuster uitzien, ze in rustieke kleuren zoals donkerbruin en grijs zijn uitgevoerd en ze vaak van leer of kunstleer zijn gemaakt.

 

Industriële eetkamerstoelen

Een tweede populaire stijl die je in veel eetruimtes tegenkomt is de industriële stijl. Industriële eetkamerstoelen hebben meestal metalen poten, liefst in het zwart. Ze hebben een lichter design dan landelijke eetkamerstoelen maar zijn zeker even stevig. Dit stijlvolle soort eetkamerstoel past perfect in een modern en trendy interieur.

De Argos Eetkamerstoelen bij A-Meubel.

 

Leren eetkamerstoelen

Het laatste aspect dat een grote impact heeft op de look van een eetkamerstoel is natuurlijk de materiaalsoort. Zoals eerder vermeld worden landelijke eetkamerstoelen vaak in een leder look vervaardigd, maar mooie leren eetkamerstoelen zijn heus niet gelimiteerd tot één enkele stijl. Leder in een mooie, unieke kleur is perfect voor eetkamerstoelen die echte statement pieces zijn en voor een stijlvol accent in jouw woning zullen zorgen.

 

Velvet eetkamerstoelen

Een andere manier om van je eethoek een blikvanger binnen je interieur te maken is door velvet eetkamerstoelen aan te schaffen. Deze stof is reeds erg populair voor banken, maar waarom niet voor stoelen? Dit zou niet alleen een leuk accent zijn maar zou ook voor een mooie samenhang in je inrichting zorgen als je een velvet bank hebt.

 

Kies uit tal van unieke eetkamerstoelen bij A-Meubel

Kom eens langs in één van onze woonwinkels om op je gemak ons ruime assortiment eetkamerstoelen te bezichtigen, of bekijk onze collectie op onze website! Je vindt gegarandeerd eetkamerstoelen die 100% jouw smaak zijn!