Eettafels: verschillende praktische designs

Eettafels: verschillende praktische designs

Eettafels komen net zoals alle andere meubels in tal van verschillende designs. Deze kunnen echter niet alleen opgedeeld worden in verschillende interieurstijlen, maar ook in een aantal fundamentele verschillen in praktische vormgeving. Zo is het belangrijk om bij het uitkiezen van jouw eettafel voor het soort poten te kiezen dat het best aan de vereisten voor jouw ideale tafel voldoet.

U-poot tafels

U-poten zijn tafelpoten die aan beide kopse zijden van een tafelblad worden geplaatst. Ze kunnen ook als sledepoten beschreven worden aangezien ze bestaan uit 2 poten die met een soort “slee” aan de onderzijde met elkaar verbonden zijn net zoals de letter U. Dit soort poten maakt je tafel uitermate stevig en stabiel, maar oogt tegelijk ook zeer ruimtelijk. Een U-poot eettafel is dus ideaal wanneer je op zoek bent naar meubels voor je eethoek die passen in je hedendaagse, strakke interieur.

De Hulsen Eettafel bij A-Meubel

X-poot tafels

X-poot eettafels, ook wel tafels met trapezepoot genoemd, zijn zoals de naam al zegt tafels met poten in de vorm van een X. Deze vorm zorgt ook voor uiterst veel stabiliteit, en oogt robuuster dan een U-poot eettafel. Dit soort eettafels is in de laatste paar jaar erg trendy geworden, prima voor een hip interieur dus. Ook is een eettafel met X-poten goed geschikt voor gezinnen dankzij het kindvriendelijke design.

Ster-poot tafels

Een Ster-poot tafel heeft een onderstel dat in het midden onder het tafelvlak is bevestigd en heeft 4 poten die elkaar kruisen. Dit soort poten kan gerust voor een standaard rechte tafel gebruikt worden, maar wordt het vaakst voor ronde of ovale eettafels gebruikt. Zowel een ovale eettafel als een ster-poot onderstel hebben als voordeel dat er veel mensen aan de tafel kunnen zitten. Een ster-poot eettafel heeft immers geen poten aan het uiteinde van het tafelvlak dat beenruimte kan belemmeren. Daarboven heeft een ovale tafel met ster-poot onderstel ook een heel andere uitstraling dan een traditionele eettafel. Ze ziet er speelser uit dan een vierkante of rechthoekige tafel, die meer klassiek aanvoelt.

De Vinkeveen Eettafel bij A-Meubel.

Vind jouw perfecte eettafel bij A-Meubel

Zoek je een eettafel die aan jouw noden voldoet en goed in je interieur past? Neem dan snel een kijkje op onze webshop of kom gezellig langs in een woonwinkel van A-Meubel. We hebben 11 showrooms in heel Nederland en onze verkoopsmedewerkers staan altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden en advies te geven!