KONINGSDAG GEOPEND!

Handige meubels voor de studentenkamer

Handige meubels voor de studentenkamer

Hoe compacter, hoe beter

Grote studentenkamers zijn schaars. En in studentenhuizen zijn de gedeelde ruimtes meestal ook niet bijster groot. Meubels voor de studentenkamer moeten daarom praktisch zijn. Een bed met lades eronder voor extra bergruimte, of natuurlijk een hoogslaper met een bureau eronder. Een eettafel kan bijvoorbeeld ook dienen als bureau, daarmee slaat u 2 vliegen in 1 klap. In plaats van een ruime hoekbank is het slimmer om ruimte te besparen met een 2-zitsbank.

 

Ruimte maak je door slim te zijn!

Maak gebruik van de beperkte ruimte. Door de kamer vol te bouwen met meubels lijkt de ruimte alleen maar kleiner. Gebruik liever een sidetable met een grote wandspiegel om de ruimte groter te laten lijken. Met een paar hangelementen gebruikt u ook de muur als opbergruimte.

 

Lichte kleuren en natuurlijk licht

Donkere kleuren maken kamers kleiner. Kies daarom voor lichte kleuren. Deze reflecteren licht waardoor u ook meer ruimte creëert. Over licht gesproken: probeer zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. Wandlampen die het plafond verlichten helpen u ook om de studentenkamer groter te laten lijken.

 

Studentenkamer meubeltips

Pak liever kleinere meubels zodat er meer vloeroppervlak over blijft. Dat geeft u de rust om comfortabel te studeren. Dat is uiteindelijk het belangrijkst. Die complete woonkamer komt wel als u afgestudeerd bent!