Het belang van een spiegel

Het belang van een spiegel

Het belang van de spiegel is in vele talen uitgedrukt door het gebruik in spreekwoorden. Enkele voordelen hiervan zijn het Nederlandse; “De ogen zijn de spiegels der ziel” en het in de Engelse taal gebruikte; “A mirror image.”

Dit zette ons aan het denken, hoe belangrijk is een spiegel nu eigenlijk, in ons huis, in ons interieur en zelfs in ons leven? Het woonaccessoire is om jezelf in op te tutten of te kijken hoe je haar zit. Maar er zijn vele andere manieren waarop zij worden gebruikt. Denk aan de achteruitkijkspiegels in een auto of spiegelend effect in kleding.

Maar spiegels kunnen ook in huis worden gebruikt, in elke badkamer hangt er bijna een. In vele slaapkamers hangen spiegels. Maar waarom zou u deze niet gebruiken in uw woonkamer? De woonkamer zal door het effect vele male groter lijken. Het optisch effect laat een ruimte ruimer lijken dan deze echt is. Met name in een kleine woonruimte kan deze ervoor zorgen dat u zich veel comfortabeler zal voelen.

Ook licht reflecteert in deze prachtige wandaccessoires. Een donkere ruimte kan door het gebruik van een spiegel een compleet andere sfeer mee krijgen. Enkele leuke plekken om deze op te hangen kunnen zijn; boven een open haard (dit de vlammen zullen reflecteren op de spiegel, geeft het de kamer een warmer gevoel), in het einde van een gang (deze zal hierdoor groter lijken, dit geeft een oneindig effect).

Een lijst om dit woonartikel heen kan een geweldig dynamisch effect geven aan uw kamer. U kunt een lijst hebben die mee kleurend is met uw meubels, of juist erg contrasterend. De spiegel is het vergeten stukje interieur die iedereen in huis zou moeten hebben. Bijkleurend bij uw interieur, of met een compleet tegenstellende kleur spiegellijst ten opzichte van uw muur, is het een onmisbaar accessoire in uw huis.

Bekijk hier onze prachtige spiegel collectiePrachtige witte meubels voor in de woonkamer vitrinekast, eettafel, dressoir en spiegel