Het perfecte dressoir voor jou

Het perfecte dressoir voor jou

 

Dressoirs zijn lage kasten die oorspronkelijk een zeer specifiek doel hadden. De kasten werden gebruikt om bestek, tafellinnen en ander tafelgerei in op te bergen, als ook om sommige eetwaren in te bewaren. Een dressoir stond dus nooit ver weg van een eettafel. Mogelijk komt het wel door deze associatie dat er een lange periode was waarin dressoirs als ouderwets werden aanzien, en dus steeds minder populair werden om nog in huis te hebben. Dit is echter niet meer het geval en dressoirs zijn volledig terug van weg geweest. Moderne dressoirs kunnen dienen voor eender wat je maar wil, er zijn dus ook tal van verschillende soorten waaruit je tegenwoordig kunt kiezen. Daarom zetten wij hier graag een aantal types dressoirs voor je op een rijtje.


Industriële dressoirs

Van alle stijlen wijken industriële dressoirs het meest af van hoe een traditioneel dressoir eruit ziet. Ondanks dit, of eigenlijk misschien juist vanwege dit, is een industrieel design de populairste stijl voor dressoirs. Hun robuuste uitstraling gaat hand in hand met een moderne en afgelijnde look. Vaak hebben industrieel vormgegeven meubels metalen afwerkingen, wat voor dressoirs niet anders is. Dit versterkt de moderne look nog meer en zorgt er dus voor dat dressoirs helemaal niet meer als oubollig beschouwd worden.

 

Lichte dressoirs

Lichte woonkamers zijn erg trendy. Als je voor deze stijl gaat, kan een licht dressoir uiteraard niet ontbreken. Bovendien geven meubels in neutrale, lichte kleuren vaak een moderne look aan je woonruimte. Denk aan de meubels bij je grootouders thuis en de kans is groot dat ze donkerkleurig zijn en ze een donker houten dressoir hebben. Een licht dressoir met een gestroomlijnd design is dus het omgekeerde daarvan. Een licht dressoir kun je door de kleur ook uiterst makkelijk combineren met decoratie in eender welke kleur. Zo kun je het bovenblad gebruiken om allerlei decoratieve voorwerpen en fotokadertjes op te plaatsen.

Brocante dressoirs

De vorige twee categorieën richten zich op het moderniseren van het “imago” van dressoirs, maar er is natuurlijk helemaal niets mis met een klassiek dressoir dat juist wel die nostalgie van lang vervlogen tijden opwekt. Als je van een klassieke stijl houdt, ga da voor brocante dressoirs. Of wanneer de rest van je woonkamer inrichting juist heel minimalistisch en strak is, dan is een brocant dressoir een leuke touch die op een harmonieuze manier wat variatie brengt. Je kunt van elk meubelstuk de eyecatcher van je interieur maken, maar als je een brocante blikvanger wil, welk beter meubelstuk om hiervoor uit te kiezen dan een dressoir?

Dressoir Breda bij A-Meubel.

Vindt het perfecte dressoir voor jou bij A-Meubel

Hierboven hebben we voor jou een aantal stijlen voor dressoirs besproken, maar er zijn natuurlijk tal van andere stijlen beschikbaar. Wat je maar verlangt van een dressoir, je kunt een perfecte match vinden op onze website of in één van onze goedkope woonwinkels. Als je graag langskomt in een fysieke winkel, dan staan onze ervaren meubelspecialisten voor je klaar om je het beste interieuradvies te geven!