Het verschil tussen een longchair en een ottomaan bank

Het verschil tussen een longchair en een ottomaan bank

De bank is één van de belangrijkste items in je woonkamer. Het is daarom van groot belang dat je bij het uitkiezen van een nieuwe bank een goed doordachte keuze maakt. Als je voor een hoekbank besluit te gaan dan zijn er veel verschillende uitvoeringen. De populairste keuzes zijn vaak toch een hoekbank met een ottomaan of met een longchair. Deze twéé lijken erg veel op elkaar en als je ze naast elkaar zet, zal je niet direct een verschil zien. In deze blog leggen we je het verschil uit!

Bank met longchair

De letterlijke vertaling van longchair is ‘lange stoel’, dit is dan ook gelijk de beste omschrijving. Een longchair is dus een verlengstuk van de bank dat dient als een stoel met een lang voetbed en een armleuning. De bank heeft dan maar aan één kant een rugleuning, waardoor je maar één richting op kan zitten. De andere kant heeft alleen een armleuning, deze is te laag om te dienen als rugleuning. Een bank met longchair biedt dus geen extra zit plaats en is bedoeld om ontspannend languit te liggen. Het is daarom eigenlijk ook geen echte hoekbank.

prachtige lichtgijze loungebank met een longchair in ribstof voordelig bij ameubel

                                                   Almere Longchair

Bank met ottomaan

De ottomaan heeft wel een rugleuning daar waar de longchair alleen een armleuning heeft. Dit zorgt voor een extra zitplaats. Je kan bij een bank met ottomaan bank dus aan beide zijdes van de bank zitten en heerlijk achterover leunen. De ottomaan is een goede keuze voor als je een groot gezin hebt of vaak gasten over de vloer ontvangt. Zo kun je namelijk aan verschillende kanten van de bank zitten en elkaar aankijken wanneer je een gesprek voert.

prachtige grijze loungebank in ribstof met een ottomaan voordelig bij ameubel

                                                   Almere Ottomaan

 

Of je nou gaat voor een longchair of voor een ottomaan, bij A-Meubel hebben wij de grootste collectie voor de aller laagste prijs!

Ga je liever voor een andere opstelling? Bekijk dan onze volledige bankstellen collectie.