Hoe combineer je het best je bank met je vloerkleed?

Hoe combineer je het best je bank met je vloerkleed?

Een vloerkleed is een multifunctioneel accessoire voor je inrichting. Zowel op esthetisch als op functioneel vlak voegt een tapijt waarde toe aan je woonkamer. Met een accentkleur of een mooi patroon fleur je zo de hele ruimte op, terwijl bijvoorbeeld een dik en zacht vloerkleed warmte en isolatie toevoegt. Bij het uitkiezen van een geschikt vloerkleed is het echter ook belangrijk om rekening te houden met de stijl van de rest van je interieur, en in het bijzonder met die van je bank. Een vloerkleed wordt vaak gebruikt als aanvulling of als finishing touch van de zithoek, het spreekt dus voor zich dat er een samenhang moet zijn.

 

Kleur

Een veilige optie is natuurlijk om een vloerkleed in een gelijkaardige kleur als je bank in huis te halen. Dit is zeker het geval als je een bank in een neutrale kleur zoals beige, bruin of zwart hebt. Heb je echter zitmeubilair in een eerder unieke kleur zoals bijvoorbeeld een groene hoekbank, dan zit je altijd wel goed met een wit of gebroken wit vloerkleed. Niet alleen valt een wit tapijt met elke kleur bank te combineren, het zorgt er ook voor dat de kleur van de bank extra kan stralen in je inrichting!

Als je fan bent van een excentriekere stijl dan kun je natuurlijk ook zoveel je maar wil experimenteren met fellere, complimenterende kleuren. Een color chart komt daarbij handig van pas.

 

Patroon

Met een mooie gestroomlijnde bank in een neutrale kleur zorg je ervoor dat je opties voor een vloerkleed (en eigenlijk ook voor andere decoratie) eindeloos zijn. Een fraai Perzisch geïnspireerd tapijt is tegelijk een echte klassieker en een opvallende eyecatcher dankzij het complexe patroon, dat extra tot zijn recht komt met een simpele hoekbank.

Het Tabriz vloerkleed bij A-Meubel.

 

Positie

Bij het inrichten van je zithoek is een belangrijke keuze of je jouw vloerkleed vóór of onder je bank wilt plaatsen. Welke de beste optie is hangt voornamelijk van je persoonlijke smaak af, al zijn er soms enkele elementen in het spel die zich beter lenen tot één van de twee mogelijkheden. Als je bijvoorbeeld een mooie houten vloer hebt, kies je misschien beter voor een iets kleiner vloerkleed dat niet tot onder de bank loopt, zo laat je zo veel mogelijk van je prachtige vloer zichtbaar.

Ook de opstelling van de bank speelt een rol. Heb je een hoekbank, dan is het juist wel leuk om te opteren voor een groot vloerkleed waar je de volledige bank bovenop kunt plaatsen. Hierdoor vul je bij wijze van spreken de hoek die je bank creëert op met het vloerkleed, en verkrijg je zo een goed gedefinieerde zithoek.

De Almere Hoekbank bij A-Meubel

 

Vloerkleden en banken bij A-Meubel

Op zoek naar een nieuw vloerkleed of nieuwe hoekbank? Dan ben je bij A-Meubel aan het juiste adres! Wij hebben een ruime collectie banken en een mooi assortiment vloerkleden waarin je zeker de perfecte combinatie voor jouw zithoek zult vinden! Aarzel niet om eens binnen te springen in één van onze woonwinkels of om op onze site ons gehele gamma items te bekijken!