Hoe onderhoud je een velvet bank?

Hoe onderhoud je een velvet bank?

 

Velvet bank onderhouden

De trend van velvet banken was al een tijd aanwezig, maar breekt nu echt door! Je ziet de velvet bank overal terug. De velvet stof heeft een chique en elegante uitstraling en brengt een luxe sfeer in huis. Klik hier om ons ruim assortiment aan velvet banken te bekijken.

 

Wat is velvet eigenlijk?

Velvet wordt gemaakt van zijde of katoen en wordt op een speciale manier geweven. Er worden lusjes geweven, deze lusjes worden vervolgens doorgesneden en gaan openstaan. Zo ontstaan er kleine zachte haartjes, die de stof laten glanzen. Dit is waarom het bankstel ook lichter of donkerder wordt wanneer je een bepaalde kant op wrijft. Dit kleurverschil creëert een speels maar toch luxe effect. Deze techniek is ooit ontstaan in Azië en is rond 1400 overgewaaid naar Europa.

 

Hoe houd je een velvet bank mooi?  

Als u een velvet bank koop bij A-Meubel dan komt de bank in perfecte staat. Maar zelf hoogkwalitatieve meubels hebben goed onderhoud nodig om ze in goede staat te houden. Banken worden in de meeste huishoudens vrij intensief gebruikt wat zorgt voor slijtage. Wij hebben een paar tips voor je om je velvet bank zo lang mogelijk mooi te houden!

-   Om te voorkomen dat stof en vuil doordringt in de stof en vast komt te zitten, kun je het best de bank wekelijks stofzuigen. Let hier bij op dat je op een laag vermogen stofzuigt en gebruik geen mondstuk met uitsteeksels die in de stof kunnen haken.

-   Op plekken waar je vaak zit kan een zitspiegel ontstaan, dit zijn platgedrukte haartjes die een zichtbaar vlak vormen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de bank af en toe te borstelen om de haartjes weer overeind te krijgen. Dit kun je doen met een velvet borstel, een natte theedoek of de zachte kant van een spons. Let er wel op dat je één richting op borstelt voor het beste resultaat. Hiermee behoud je velvet bank een mooie glans.

-   Als je huisdieren hebt, laat deze dan op een kleedje op de bank liggen. Zij hebben vaak een vettige huid, waardoor de stof kan beschadigen.  

-   Verplaats af en toe de kussens van plaats vooral als je altijd op dezelfde plek zit. Hiermee voorkom je dat de kussens onregelmatig slijten.

 

 

Velvet banken bij A-Meubel

 

De breukelen loungebank bij A-meubel!

De laren loungebank bij A-meubel!

Follega ottomaan bij A-meubel!

 

 

 

 

 

 

 

                              Naarden Hoekbank                                                                 Leusden Hoekbank                                                                       Follega Hoekbank