Hoe onderhoud je houten meubels?

Hoe onderhoud je houten meubels?

 

Voordelen van houten meubels

Bij A-Meubel werken we veel met massief houten meubels. Massief houten meubelen staan bekend omdat ze kwalitatief goed en duurzaam zijn. Daarnaast zijn kringen en vlekken makkelijk weg te krijgen door ze eruit te schuren. Neem een kijkje tussen onze prachtige houten meubels.

We zijn ook weg van de mangohouten meubels, een voorbeeld hiervan is de: Woonkamerset Klarenbeek Mango. Mangohout is het hout van de mangoboom. Het is een hardhoutsoort, wat ervoor zorgt dat het sterk is. Dat maakt de meubelen van mangohout ijzersterk en slijtvast.

Houtsoorten die geschikt zijn voor meubelmakers zijn: Noten, Kersen, Eiken, Mahonie, Grenen, Tulpenboom, Plantage teak, Berken, Beuken, Essen, Esdoorn, Lepen en Lariks.

 

Door regelmatige onderhoud van houten meubels zie je al snel of er onderhoud nodig is, denk hierbij aan:

- Klemmende laden kun je weer soepel laten lopen door paraffine was

- Grotere laden lopen op kogelbanen. Je kunt kogelbanen het beste invetten met vaseline

- Wanneer kastdeuren niet sluiten, kun je dit repareren door het bijstellen van de scharnieren

- Bij alle meubels is onderzetters gebruiken een must! Dit helpt warmte- en/of vochtplekken te voorkomen

 

Daarbij moet je ook denken aan het schoonhouden van de meubels

Hout is een natuurproduct. Daar waar het hout aan langdurig licht wordt blootgesteld, verkleurt het sneller dan in een schaduwrijke omgeving. Vuren- en grenenhout zijn heel gevoelig voor licht, als ze niet door een laklaag met Uv-filter worden beschermd.

Gelakte meubels:

Heb je gelakte meubels? Gebruik daarvoor meubelpolish. Het ideale onderhoudsmiddel voor alle gelakte houten meubelen. Hierbij krijgen je houten meubels weer een mooie, zijdeglans terug zonder een vettige laag achter te laten.

Onbehandelde houten meubels:

Voor onbehandelde houten meubels is er Houtzeep dat voedt, reinigt en geeft een beschermlaag. Je kunt onbehandeld houten meubels het beste behandelen met olie, lak, beits of wax.

Massief Teakhouten meubels:

Je kunt je meubels onderhouden met structuurolie. Indien je ook je meubels wilt beschermen tegen vuil en vochtvlekken, kun je hout beschermer gebruiken. Je meubels behoudt zijn natuurlijke uitstraling en beschermt.

 

Woonkamerset Udenhout               

Mooie woonkamerset Udenhout voordelig bij A-Meubel