Industriele meubels

Industriele meubels

Een jaarlijks terugkerende stijl is de industriële inrichting. Deze stijl is kenmerkend aan haar stoere en robuuste uitstraling. Daarnaast is de stijl enorm populair vanwege de mogelijkheid om de meubels te combineren in een al bestaande inrichting. In deze blog lees je hoe je het best industriële meubels kan toevoegen aan je ruimte.

Kenmerken van industriële meubels

Eddy Boekenkast

Voordat wij ons zullen verdiepen in het toevoegen van deze meubels is het belangrijk om na te gaan wat een industrieel meubelstuk precies is. Als wij het hebben over de materialen, dan gaat het veelal om industriële meubels gemaakt van hout, metaal en staal. Dit zijn materialen die je heel veel tegenkomt in fabrieken en werkplaatsen. Industriële meubels zijn hun materiaal ook heel erg functioneel, stevig en zorgen voor een stoere en robuuste uitstraling.

Industriële meubels kan je ook herkennen aan de donkere kleuren zoals zwart, grijs, antraciet en bruin. Deze kleuren passen goed bij de eerdergenoemde materialen.

zwarte wandlamp

Ook al ben je niet dol op donkere tinten kan je een industriële stijl nog steeds naar smaak combineren. De donkere tinten en materialen zijn namelijk goed te combineren met lichte en felle kleuren. Een muur, accessoires of andere meubels in een kleur die bij je past kunnen je industriële inrichting helemaal compleet maken.

Soorten industriële meubels

Industriële meubels zijn er in veel verschillende soorten. Industriele dressoirs, industriele hoektafelsbankstellenverlichting, kasten en stoelen, zijn enkele van de meubels uit de industriële stijl die je bij A-Meubel heel goedkoop kan vinden. Ook volledige industriële woonkamers kan je bij ons bestellen. Op deze manier heb je in één keer meerdere meubels uit deze trending stijl in huis die ook nog bij elkaar passen. Een prachtige industriële Woonkamerset die zeker niet mis zal staan is de Hudson Dark Woonkamerset. De meubels in deze Woonkamerset zijn vervaardigd uit Acaciahout en afgewerkt met een donkere lak. De meubels komen hierdoor super stijlvol over, maar behouden door de metalen accenten die stoere industriële look. Ook zijn de meubels goed te combineren met accessoires in verschillende tinten.