KONINGSDAG GEOPEND!

Industriële meubels: tijdloos en veelzijdig

Industriële meubels: tijdloos en veelzijdig

De industriële woonstijl is er eentje die nooit uit de mode gaat. Jaar na jaar zien we bij de opkomende woontrends opnieuw industriële designs opduiken. Deze interieurstijl wordt gedefinieerd door zijn struise en stoere karakter, wat verklaart waarom de stijl zo tijdloos is. De simpele vormgeving zorgt er ook voor dat industriële meubels makkelijk met tal van andere woonstijlen kan gecombineerd worden, wat altijd mooi is meegenomen.

Industriële woonkamersets

De beste basis voor het creëren van een industrieel interieur is het uitkiezen van een industriële meubelset met de juiste eigenschappen. Door meerdere meubelstukken uit dezelfde collectie aan te schaffen ben je zeker dat je woonruimte één bepaalde stijl uitstraalt. Geschikte meubelsets voor een industriële uitstraling zijn collecties die gemaakt zijn van stevige materialen zoals robuust hout en staal. Metalen afwerkingen kun je bijna niet wegdenken bij het inbeelden van een industrieel interieur. Verder kun je industriële meubels herkennen aan hun vormgeving die zich focust op functionaliteit, simpele en praktische designs. Een industriële woonkamerset heeft vaak ook een donker kleurenpalet. Kleuren zoals donkerbruin, zwart en antraciet zijn dominant. Toch zijn er ook tal van opties als je een set wilt die wat meer warmte uitstraalt, meubels vervaardigt uit exotisch hout met een warme gloed kunnen nog steeds industrieel zijn dankzij donkere metalen afwerkingen in zwart of antraciet. 

De Ijburg Woonkamerset bij A-Meubel.

Industriële kasten 

Een grote industriële kast zoals een bergkast of vitrinekast geeft enkel al door zijn omvang meteen een industrieel tintje aan je woonruimte. Zo hoef je niet je oude interieur volledig af te danken als je het in een nieuw, industrieel jasje wil steken. Natuurlijk kun je ook een bergkast aanschaffen als je wel al een industriële woonkamerset hebt, door de grote opbergruimte van de kast vormt deze gegarandeerd een handige aanvulling op je set.

Industriële eetkamerstoelen

Bij elke industriële meubelset zit een stoere, stevige eettafel inbegrepen. Het spreekt dus voor zich dat het leuk is om je eethoek te vervolledigen met industriële eetkamerstoelen die er even stoer uitzien. Zwarte metalen poten en een robuust design zijn de kenmerken bij uitstek die een stoel een industrieel karakter geven.

De Balinge Eetkamerstoelen bij A-Meubel.

Alles voor een industriële woonruimte bij A-Meubel

Voor alles wat je nodig hebt om een industriële inrichting te verwezenlijken, kun je terecht bij A-Meubel! Bekijk snel onze industriële meubelcollecties op onze site of kom gezellig langs in één van onze 11 woonwinkels in Nederland! Onze verkoopsadviseurs geven je het beste advies voor een geslaagd interieur!