Inrichten met de woonstijl Japandi in gedachten

Inrichten met de woonstijl Japandi in gedachten

Een nieuwe trend in 2022, die eigenlijk al enkele jaren geleden opdook, de Japandi woonstijl. Heb jij al eerder van deze stijl gehoord maar ben je niet helemaal ingelicht wat het allemaal inhoud of is dit de eerste keer dat je over deze stijl hoort? Wij gaan verder in op deze leuke nieuwe stijl en geven ook nog inspiratie om van start te gaan met het inrichten van je woonkamer in deze prachtige stijl. Benieuwd? Lees dan maar gauw verder.

abstract decoratie voordleigst bij ameubel

De oorsprong

De Japandi woonstijl bestaat uit een combinatie van natuurlijke tinten, minimalisme, hout, unieke vormen en een strakke uitstraling. Dit zijn allemaal invloeden uit de Japanse manier van inrichten en de Scandinavische woonstijl. Deze twee woonstijlen hebben heel veel gemeen ondanks ze uit heel verschillende werelden afkomstig zijn. Hierdoor zijn de stijlen goed met elkaar te combineren en zo is dus ook de benaming Japandi ontstaan.

Japanse invloeden

Een van de belangrijkste kenmerken bij de Japanse stijl van inrichten is minimalisme. Op zich kan een minimalistisch ingerichte woonkamer heel saai zijn maar bij de Japandi stijl krijg je juist een warm en gezellig gevoel. Bij deze stijl wordt er heel veel gebruik gemaakt van diverse (donkere) houttinten die een warm en knusse sfeer creëren. Een salontafel met een natuurlijke houtafwerking gecombineerd met een comfortabele en strakke bank in een natuurlijke tint brengt je al een stuk dichterbij. Ook het gebruik van keramiek is heel erg kenmerkend aan de Japanse stijl.

japandi decoratie voordeligst bij ameubel

De Scandinavische stijl

Bij de Scandinavische stijl horen heel veel zachte en aaibare stoffen. De sfeer die gecreëerd wordt geeft een warm en knus gevoel. Ook wordt er veelal geprobeerd de zon in huis te halen tijdens de donkere wintermaanden. Dit kan het best gedaan worden met Beige, bruine en crème kleuren. En het accentueren van neutrale kleuren zoals zwart, grijs en wit met kleurrijke lichtroze, groene en blauwe tinten. In de Japandi stijl kan dit het best worden nagebootst met een bank, vloerkleden, of kussens en plaids in de zachte bouclé stof.

De Japandi stijl shoppen

Heel vaak komt het voor dat je al onbewust meubels uit de Japandi stijl in huis hebt. Dit maakt het gemakkelijk om deze stijl toe te voegen aan je geheel. Kom gauw langs één van onze goedkope woonwinkels of neem een kijkje in onze webshop waar je nog heel veel leuke artikelen vinden die je verder op weg zullen helpen bij het compleet inrichten van jouw Japandi woonruimte. Onze adviseurs staan ook klaar om je wegwijs te maken met heel veel tips en ideetjes.

japandi eettafel voordeligst bij ameubel