Interieur Basics

Interieur Basics

Elk interieur heeft behoefte aan een paar fundamentele zaken. Deze dingen kunnen we dus essentials of basics noemen, ook al hebben deze 2 namen niet volledig dezelfde connotatie. Essentials zijn meubelstukken die onmisbaar zijn, zoals een bank of een tafel, maar dat wil niet zeggen dat elke bank automatisch een basic is. Basics hebben immers ook bepaalde design kenmerken: simpele, vaak strakke vormgevingen en neutrale kleuren zoals earth tones of (gebroken) wit. Deze eigenschappen werken ook een ander kenmerk van basics in de hand: hun vermogen om goed samen te gaan met elke stijl, elke sfeer, elk kleurenpalet, noem maar op.

Het nut van basics is dat je ze kunt combineren met andere meubelstukken die eyecatchers zijn, uitstekend dus voor wanneer je creatief wilt zijn met de rest van je interieur. Basic meubels zijn bovendien ook tijdloos, goed nieuws voor wanneer je wilt dat bepaalde zaken lang meegaan.

Banken

Een ideale basic bank combineert ruimte, comfort, en een tijdloos design dat naadloos aansluit bij elke interieurstijl. Een uitstekende keuze is een bruine bank met een neutraal design, die elegantie uitstraalt zonder te overheersen in de kamer. De kleur bruin biedt warmte en veelzijdigheid, waardoor deze bank moeiteloos samengaat met verschillende kleurenpaletten en decoraties. Voor de bekleding is een stoffen uitvoering aan te bevelen, die een subtiele, uitnodigende uitstraling heeft in vergelijking met velvet of leer. Een bruine stoffen bank is niet alleen comfortabel en stijlvol, maar ook praktisch en duurzaam, wat hem tot een perfecte basis maakt voor elke woonruimte.

De Leiden Loungebank bij A-Meubel.

Eettafels en eetkamerstoelen

Een neutrale eethoek is zeker een design keuze waar je nooit spijt van zult hebben. Deze meubels zullen jaren meegaan, ongeacht wat de trend van het moment is, een slimme investering dus. De truc bij het kiezen van welk meubilair je in een basic uitvoering wilt en welke je juist als statement pieces of eyecatchers wilt hebben, is om te denken aan hoe vaak je gebruik maakt van het meubelstuk. Van je zithoek en je eethoek maak je dagelijks gebruik, hiervoor wil je dus geen meubels die je misschien beu zult raken of die er met de tijd outdated zullen uitzien. En moest je toch ooit je eettafel willen vervangen, is het leuk als je basic eetkamerstoelen hebt die ook prima bij je nieuwe tafel zullen passen.

De Medemblik Woonkamerset bij A-Meubel.

Betaalbare basics

Kom gezellig langs in één van onze goedkope woonwinkels en bekijk de fraaiste basics voor je interieur! Onze verkopers helpen je de perfecte bank of eethoek te vinden. Kijk ook eens op onze webshop. A-Meubel biedt altijd de laagste prijsgarantie!