Interieurtrend: Ronde banken

Interieurtrend: Ronde banken

Een nieuwe trend bij de banken die je zeker al voorbij hebt zien komen is de ronde bank. Ronde vormen in het interieur begonnen eerst bij de kleinere items zoals decoratie en tafels maar de laatste tijd zijn deze ook te zien bij banken. Een ronde bank is een echte blikvanger en geeft een speelse touch aan je interieur. Ben je toe aan een nieuwe bank en wil je iets nieuws uit proberen? Dan is een ronde hoekbank een goede start.

Ronde vormen in je interieur

Ronde vormen in het interieur zorgen voor een speelse uitstraling. Maar bij een ronde bank hoef je niet meteen te denken aan een bank in de vorm van een cirkel. Er zijn ook banken die slechts enkele ronde details hebben, zoals ronde armleuningen, een rond relax gedeelte of een halfronde bank. Dit is vooral handig als je pas begint met het toevoegen van ronde vormen in je interieur en niet meteen voor het totaal pakket wilt gaan.

Ronde bank versieren

Wil je extra stijl toevoegen aan je ronde bank dan kan dat makkelijk met andere ronde accessoires. Denk hierbij aan een prachtig rond vloerkleed of ronde kussens op de bank. Ook een ronde salontafel of bijzet tafel is een prima toevoeging aan je ronde hoekbank.

De perfecte woonstijl voor een ronde bank

De ronde bank kan in veel stijlen worden toegevoegd. Een trending woonstijl waar de ronde bank heel goed tot uiting zal komen, is bijvoorbeeld de Japandi woonstijl. Deze stijl van inrichten staat bekend om zijn ronde vormen, rustige kleuren en natuurlijke materialen. Maar ook in de industriële, klassieke en moderne woonstijl zal een ronde hoekbank goed staan. In elke interieurstijl zal een statement piece als een ronde bank zeker de show stelen. 

De juiste plek voor een ronde hoekbank

Gaat het om een ronde hoekbank waarvan ook de rugleuning rond is dan zal deze heel goed centraal staan in de ruimte. Op deze manier staat de bank van de muur af en komt elke kant van de bank goed te zien. Heb je een halfronde bank dan kun je deze goed plaatsen in een hoek en creëer je zo een knusse en comfortabele zithoek.

Ronde bank kopen bij A-Meubel

Benieuwd naar de verschillende modellen ronde hoekbanken en halfronde banken van A-meubel? Neem dan een kijkje via onze webshop of loop langs één van onze goedkope woonwinkels waar onze interieurspecialisten je kunnen adviseren over welke bank het best bij jouw woonwensen past. 

prachtige lichtgrijze bank met een rond lounge element voordelig bij ameubel

Loungebank Clinge