KONINGSDAG GEOPEND!

Klein wonen groots denken

Klein wonen groots denken

Stijlvol klein wonen

Een kleine woonruimte inrichten vergt een aantal aandachtspunten. Hou je daar rekening mee, dan kun je een ruimtelijk effect creëren. Met een paar veranderingen zal die kleine woonruimte er plots een stuk groter gaan uitzien zonder te moeten ingeven op gebied van luxe en comfort. Wij geven je tips!

Laat het licht binnen met spiegels, sfeerlampen en glas

Verlichting speelt een belangrijke rol bij het openen van een kamer. Natuurlijk licht creëert de illusie van ruimte. Spiegels kunnen hierbij helpen, ze creëren namelijk de illusie van natuurlijk licht. Kijk eens naar onze Plecto spiegel. Door het bevestigen van deze spiegel weerkaatst het licht van buiten nog eens extra door de kamer en lijkt de kamer nog groter.

Een andere suggestie is om sfeerverlichting op verschillende niveaus te gebruiken. De meeste mensen hebben een lamp aan het plafond, maar om de ruimte groter te laten lijken, wil je ook lampen op verschillende niveaus gebruiken. Een tafellamp, spots aan de muur of zelfs een staande lamp zullen licht toevoegen en de ruimte groter doen lijken. Onze Sleek vloerlamp neemt weinig ruimte in en is daarom perfect voor een kleine woonruimte.

Door materialen te gebruiken waar je doorheen kunt kijken, zal alles ruimtelijker lijken. Ga voor een glazen salontafel. De ruimte rondom de tafel opent het uitzicht erachter. De kamer is even groot, maar zal hierdoor groter lijken. Het is misschien maar een paar extra meters, maar het verschil dat het maakt is groot.

 

Ga voor een kleinere meubelen

westervoort 3-zits bank

Een van de meest bekende tips is: plaats niet te veel meubels in een kleine ruimte. Afhankelijk van de grootte en vorm van de kamer kan een vaste bank beter staan dan losse stoelen. Ga liever niet voor een grote hoekbank of ruime Ottomaan, deze nemen te veel ruimte in. Wat denkt smaller of kleiner model hoekbank of loungebank? Bij A-meubel zijn veel van de populaire banken beschikbaar in verschillende opstellingen zoals een 2 zits bank, 2.5 zits bank en 3-zits bank. De Westervoort hebben we bijvoorbeeld niet alleen in een XL longchair, maar ook in een prachtige 3-zits.

 


In de eetruimte kun je het beste voor een ronde eettafel kiezen als je de ruimte zoveel mogelijk wilt benutten. De ronde vorm neemt namelijk minder plaats in beslag dan een rechthoekige eettafel. Ook kun je makkelijk rondom een ronde tafel bewegen. De poot van de tafel zit in het midden, zodat je genoeg beenruimte hebt. Onze prachtige Cothen eettafel van 130cm past perfect in een kleinere woning. Je hoeft bij A-Meubel niet voor een complete woonkamerset te gaan, maar je kunt onze meubels ook heel goed combineren.

Woonkamerset Ijburg