Landelijke meubels voor een sfeervolle woonkamer

Landelijke meubels voor een sfeervolle woonkamer

Een inrichting met een landelijk karakter straalt zowel rust en kalmte als gezelligheid en warmte uit. Een landelijk design is gebaseerd op eenvoud en het gebruik van materialen die meer aan de traditionele kant zijn. Je hoeft dus heus niet op het platteland te wonen om deze stijl te kunnen verwezelijken. Met een combinatie van landelijke meubels creëer je in een mum van tijd de rustieke woonkamer van jouw dromen, zelfs in het midden van de stad.

 

Landelijke meubelsets

Het design van de meubelset waarvoor je kiest is de basis voor een geslaagde landelijke woonkamer. Er zijn bepaalde factoren die een belangrijke rol spelen om je meubels landelijk te laten aanvoelen. Zo zijn het gebruik van natuurlijk hout en een robuuste, stevige vormgeving allebei een must voor je kasten. Een ander element waar je wel mee kunt spelen is de kleur van het hout. Of je nu liever een lichte, donkere, grijze of warme meubelset wilt, een landelijke woonkamerset is perfect uitvoerbeer in elk van deze tinten!

De Vinkeveen Woonkamerset bij A-Meubel.

Landelijke banken

Ook bij het uitkiezen van een bank is de materiaalsoort het belangrijkste aspect waar je op moet letten als je een landelijke sfeer wilt bekomen. Landelijke banken zijn meestal uit een stevige stof gemaakt, al is een lederen bank ook best mogelijk als je voor een natuurlijk bruine tint kiest.  Een landelijke bank heeft vaak ook een onderstel met metalen poten, en een redelijk eenvoudige vormgeving.

De Hoekbank Groningen bij A-Meubel.

Landelijke eetkamerstoelen

Na het uitkiezen van een landelijke meubelset die een stevige, rustieke eettafel bevat, kun je jouw eethoek vervolledigen met leuke landelijke eetkamerstoelen. Wat meteen opvalt aan eetkamerstoelen in een landelijke stijl is dat ze een stuk robuuster zijn dan doorsnee eetkamerstoelen. Vaak hebben ze armleuningvlakken die doorlopen tot beneden, een beetje tussen een stoel en een fauteuil in dus. Dit type stoel leent zich bovendien prima om er wieltjes onder te plaatsen. Met eetkamerstoelen op wieltjes heb je een stuk meer bewegingsvrijheid, wat altijd handig meegenomen is! Net zoals bij de banken kies je hier het best voor een stevige stof of voor een lederlook.

 

Een compleet landelijk interieur tegen de laagste prijs

Ben jij op zoek naar meubels om jouw landelijke inrichting te vervolledigen? Kijk dan snel eens op onze webshop of kom langs in één van onze goedkope woonwinkels waar onze specialisten je met plezier advies en info over onze producten geven. Zo doe je makkelijk inspiratie en ideeën op voor jouw landelijk interieur. Daarnaast biedt A-Meubel altijd de laagste prijsgarantie, zo ben je zeker dat je jouw landelijke meubels nergens voordeliger vindt.