Landelijke woonkamer inrichting

Landelijke woonkamer inrichting

 

Wat is een landelijke inrichting?

De landelijke inrichting is tegenwoordig erg populair bij allerlei woningen en niet alleen maar bij boerderijen. Ook al woon je midden in de stad, dan krijg je het gevoel dat je woont in de vrije natuur met een landelijke woonkamer inrichting. Een landelijke woonstijl brengt namelijk rust, kalmte en de sfeer van het platteland in je woonruimte en straalt warmte en gezelligheid uit.

De woonkamer is vaak het middelpunt van het huis, deze wil je extra gezellig hebben! Lees snel onze tips hoe je een landelijke inrichting creëert voor jouw woonkamer.

Landelijke materialen

Kenmerkende materialen voor de landelijke inrichting zijn natuurlijke en robuuste materialen, hout is in deze stijl het hoofdmateriaal. Hout zorgt voor een natuurlijk gevoel en geeft warmte aan je landelijke woonkamer. Andere materialen die goed in een landelijke inrichting passen zijn riet, wol, stof en staal.

Landelijke kleuren

Landelijke woonstijl wordt gekenmerkt door een neutraal kleurenpalet, zonder drukke prints. De kleuren die hierin het meest voorkomen zijn grijs en bruintinten en gebroken wit en vaak wat zwarte accenten. Hoe lichtere kleuren je gebruikt, hoe ruimtelijker je woonkamer oogt.

Grote meubels

In een landelijke inrichting staan vaak massieve meubels, ga bijvoorbeeld voor een grote robuuste buffetkast. Als je een kleine woonruimte hebt wees dan niet bang om grote meubels neer te zetten. De woonkamer oogt dan juist rustiger. Wij hebben in onze collectie complete woonkamers sets waarmee je snel je landelijke woonkamer in kan richten! Deze sets bestaan meestal uit een eettafel, dressoir, tv kast en een brocante salontafel

Ruime bank met kussens en plaids

Een landelijke bank in een natuurlijke tint is een must voor een landelijk ingerichte woonkamer! Voor een extra knus en sfeervol effect voeg stoffen kussentjes en heerlijk zachte plaids toe aan je bankstel. Zo kan je na een lange dag heerlijk neerploffen met je familie en genieten van jullie favoriete tv programma. 

 

 

De kaatsheuvel bank bij A-meubel!

gouden kussen en plaid bij ameubel