Tweede Pinksterdag geopend!

Leer onderhoud

Leer onderhoud

Leer onderhouden: uw meubels blijven mooi

Onderhoud van het leer is belangrijk. U voorkomt er slijtage mee en uw leren meubels gaan langer mee. Om leer te onderhouden heeft A-Meubel diverse middelen te koop. De onderhoudsmiddelen zijn makkelijk te verwerken en zorgen ervoor dat leer soepel blijft en gebruikssporen gerepareerd worden. Uw leren meubelstuk blijft in topconditie met de juiste behandeling. Leer blijft langer mooi, zodat u langer geniet van uw leren meubelstukken.

 

Zittingen en leuningen

Leer onderhoud is het belangrijkst op de meest slijtgevoelige plekken. Ook bij leren meubels gaat het dan om de zittingen en leuningen. Door het gebruik wordt het leer wijder, waardoor kleine plooien kunnen ontstaan. Door vet en zweet kunnen er barsten ontstaan in het leer. Behandeling met een goed onderhoudsmiddel zorgt ervoor dat het leer niet gaat barsten in de plooien.

Bekijk hier ons assortiment leren banken

 

Leer in topconditie houden

Er zijn verschillende manieren om uw leren zitbank of leren hoekbank mooi te houden. De meeste gebruikte manieren van leer onderhoud zijn het gebruiken van leerverf, om kaal geworden leer weer op te knappen, het leer schoonmaken met een cleaner of het leer voorzien van een beschermlaag. Het merendeel van het leer onderhoudt u door het 2 tot 4 keer per jaar schoon te maken met een zacht schoonmaakmiddel. Hierna zet u het leer in de was.

 

Onderhoudsmiddelen voor leer

Elk type leer behandelt u op een andere manier. Analineleer is vrij teer, terwijl schapenleer wat makkelijker te onderhouden is. Belangrijk is dat u het leer onderhoudt met het juiste middel. A-Meubel heeft onderhoudsmiddelen voor alle typen leer. Het verkeerde middelen kan het leer beschadigen en beschadigde leren meubels wilt u natuurlijk niet in huis hebben. Met de onderhoudsmiddelen van A-Meubel zijn uw leren meubelen optimaal beschermd tegen elke vorm van slijtage.

Bekijk hier ons assortiment leren Fauteuils