Nieuwe meubels oud laten lijken

Nieuwe meubels oud laten lijken

De makkelijkste manier om meubels ouder te maken

Het doorschuren van verflagen is voor de meeste mensen de makkelijkste manier om een meubelstuk ouder te laten lijken. Hiervoor moet u eerst de meubels schilderen en daarna de verschillende verflagen deels wegschuren. U kunt natuurlijk ook de bestaande laklagen van uw meubel wegschuren. Op deze manier kan iedereen meubels ouder maken. U maakt uw nieuwe tafel vintage in een paar uur.

 

White wash

De bekendste is witte verf op een meubel waarop de houtnerf zichtbaar is. Door de whitewash deels weg te schuren wordt de houtstructuur weer zichtbaar. Het ziet meubel er daardoor enigszins versleten uit. Een rood meubel zwart schilderen en het zwart voor een deel wegschuren geeft een vergelijkbaar effect. Of een groen meubel blauw maken en opschuren. Met name de zogenaamde krijtverf heeft de matte uitstraling die bij oudere meubels past.

 

Meubels schilderen, want unieke meubels maakt u zelf!

Stelt u zich eens voor, u koopt een nieuwe tafel of stoel. Meestal koopt u dan een meubelstuk dat in de fabriek wordt gemaakt in een vrij grote oplage. Door de stoelen of tafels zelf te bewerken maakt u er uw eigen unieke meubel van. Dat heeft niemand in huis staan!

 

Toch niet zo'n doe het zelver?

Bekijk dan onze volledige woonkamersets.