Tweede Pinksterdag geopend!

Stof, kunstleer of leer?

Stof, kunstleer of leer?

Bij A-meubel is de keuze reuze! Zo kun je per model bank kiezen hoe deze is vormgegeven, maar ook bepalen hoe jouw bank wordt bekleed. Zo is er de mogelijkheid jouw model bank met verschillende soorten stof, kunstleer of met echt leder te bekleden en is er keuze uit tientallen kleuren. Maar welke optie is voor jou het meest geschikt?


Stoffen banken

Een stoffen bank zorgt voor een sfeervolle, knusse woonkamer. Hierbij is er keuze uit grof geweven stoffen voor een speelsere of vintage look. Of een hippe ribstof bank. Maar ook uit de gladdere stoffen die de bank al snel wat moderner doen laten ogen. De stoffen banken hebben over het algemeen een wat zachtere zit en er is een ruimere keuze aan kleuropties. Kun je niet kiezen uit een kleur, dan zijn er vaak ook nog prachtig gemêleerde stoffen, bestaand uit meerdere kleurtinten.  

TIP: Velvet banken

Een veel geziene stof binnen de meubeltrends van dit jaar is de velvetstof. Deze stof heeft een heerlijk zacht en glad oppervlakte door haar poolstructuur. De stof heeft hierbij een glanzende afwerking en zorgt er zo voor dat de gekozen bank een ware eyecatcher wordt. De fluweelstoffen zijn hiernaast geschikt voor de huishoudens met huisdieren. De velvetstof is namelijk minder aantrekkelijk voor het huisdier om zijn/haar nagels in te zetten en haren zijn hiernaast gemakkelijk te verwijderen met een kleefroller.

Kunstleren banken

Kunstleer is vandaag de dag bijna niet meer te onderscheiden van het echte werk en dus is dit een prima (goedkopere) optie. De kunstleren banken zijn bovendien gemakkelijker vrij te houden van stof en haar en zo een ideale keuze voor mensen met allergieën. De kunstleersoorten zijn hiernaast beter bestand tegen vocht en natuurlijk bovenal diervriendelijk!

Lederen banken

Een leren bank geeft direct een authentieker gevoel en gaat gegarandeerd een stuk langer mee. De lederen banken zijn hierbij in prijs wat hoger, maar dit krijgt men zeker terug door de jaren heen. Echt leder is wel een type bekleding dat zorg nodig heeft en waarbij opgepast moet worden voor krasjes of uitdroging. Dit is echter gemakkelijk te voorkomen door gebruik van leer verzorgingsproducten en een beetje beleid. Een fijn pluspunt van deze bekleding is dat het door de jaren heen een tijdloze trend is gebleven en deze altijd een luxueus gevoel uit zal doen stralen.

De Almelo, Almere en Westervoort bank van A-Meubel