Tweede Pinksterdag geopend!

Stoffen of leren bank?

Stoffen of leren bank?

Bij het kiezen van een bank zijn er een paar factoren waar op gelet moet worden. Eén van de belangrijkste is het soort stof waar je jouw bank in bekleed wilt hebben. Hier heb je de keuze tussen een leren bank en een stoffen bank. Maar zo makkelijk is het ook weer niet. In deze blog zullen wij aanhalen wat het verschil is tussen de verschillende bekledingen van een bank.

Stof versus Leer

Beide stoffen hebben hun voor- en nadelen. Zeggen dat de één beter is dan de ander is dus niet mogelijk. Wel zij er enkele kwaliteiten die een leren bank heeft boven een stoffen bank en vice versa. Zo is het op te merken dat er bij stoffen banken meer keus is qua soort stof. Terwijl bij leren banken de keus veel minder is. Daarnaast geeft een stoffen bank een warm en comfortabele look en straalt een leren bank meer stijl en mode uit.

Loungebank Castricum

Een stoffen bank

Kies je voor een stoffen bank dan valt er nog een keus te maken, namelijk welk type stof? Hier heb je ontzettend veel keus omdat er gigantisch veel verschillende stofsoorten bestaan. Ga je voor warm zacht en comfortabel dan heb je bijvoorbeeld de teddy stof zoals onze Castricum bank in de stof Beer. Heb je een wat meer stijlvollere look dan is een velours of velvet stof een goeie optie, maar natuurlijk zijn er nog heel veel andere soorten stoffen die in deze categorieën thuishoren. Ook kan je bij een stoffen bank kiezen uit meerdere kleursoorten. Een minpunt van een stoffen bank is dat je erg veel tijd zal moeten stoppen in het onderhoud. Een stoffen bank wordt namelijk sneller vuil en het is moelijker om vlekken uit de stof te krijgen. Daarnaast is een stoffen bank net iets minder kind en dier vriendelijk.

Loungebank Westervoort

Een bank met leren bekleding

Een leren bank is heel erg duurzaam. Over het algemeen heeft een leren bank een langere duur, afhankelijk van de kwaliteit van het leer en de behandeling van het bankstel. Natuurlijk heeft ook leer verschillende soorten en is een leren bank makkelijk schoon te houden en te verzorgen. Een vlekje kan je zo afvegen met een vochtige doek. Ook is de leren stof wat steviger en kan die soms kouder of warmer aanvoelen. Wat de uitstraling betreft creëer je met een leren bank uiteraard een stoere en luxe look in je ruimte, zoals met onze bekende Westervoort Bank. Ondanks het makkelijk onderhoud van een leren bank is het nog steeds belangrijk dat je de bank eens in de zoveel tijd een behandeling geeft met een leer verzorgend product. Zo blijft je bank langer goed en voorkom je scheuren in het leer.