Tips voor een minimalistisch interieur

Tips voor een minimalistisch interieur

Eenvoudig wonen: tips voor een minimalistisch interieur!

Minimalisme, een woord die je zeker voorbij hebt zien komen. Deze woonstijl wordt gekenmerkt door bescheidenheid en simplisme. Meer mensen kiezen ervoor om een eenvoudig leven te leiden en stappen over op een minimalistisch interieur als verfrissende manier van leven waar alles netjes, georganiseerd en opgeruimd is. In deze blog laten we zien hoe je een minimalistisch interieur kan creëren, maar toch karakter en warmte kunt behouden.

 

Strakke lijnen en geometrische vormen

Kerkdriel bank in u-vorm en lichte kleur

Een minimalistisch interieur is vooral te herkennen aan de strakke lijnen en vormen. Je zult niet snel meubels met opvallende patronen of tierelantijnen terugzien. In plaats daarvan is de vorm vaak eenvoudig en strak. Kies essentiële meubels en woonaccesoires die praktisch en functioneel zijn. Er is vaak maar één statement element in een minimalistisch kamer, alle overige element zijn complementair. Laat je meubels voor zichzelf spreken. Ga bijvoorbeeld voor een moderne bank. Een bank die echt een statement maakt, maar toch de eenvoud en het simplisme van minimalisme omarmt is de Kerkdriel Hoekbank. De Kerkdriel hoekbank is een strak vormgegeven bank die prima past in een moderne inrichting. Deze stijlvolle bank biedt ruimte aan minimaal vier personen en heeft ijzeren poten in de kleur chroom of zwart. De is de opstelling van een bank is erg belangrijk. Een grote loungebank of hoekbank zal veel meer een blikvanger zijn dan meerdere losse bankstellen. Kortom, een minimalistisch statement bank is dus ruim, strak en functioneel. 

 

Minimalisme = neutrale kleuren

In een minimalistisch interieur wordt er vaak gebruik gemaakt van neutrale en monochrome kleuren. Dat betekent niet dat je felle kleuren hoeft te ontwijken. Felle kleuren worden echter alleen als accent gebruikt, houd de rest van je interieur simpel en sober. Wit, grijs en beige maken deel uit van het typische minimalistische kleurenschema. Deze kleuren in combinatie met één á twee accentkleuren geven jouw interieur een simpele, doch sfeervolle uitstraling. Ga bijvoorbeeld voor witte meubels in je woonkamer en voeg kleuraccenten toe door kleurrijke decoratie toe te voegen.

 

Laat wat ruimte vrij voor een minimalistisch interieur

 

Less is more in een minimalistisch interieur. De focus ligt hem juist bij zorgvuldig uitgekozen meubels en de ruimte eromheen. Over elk meubelstuk en item in de woonruimte is nagedacht. Alles heeft zijn eigen plek en functionaliteit. Er is geen ruimte voor tierelantijntjes of prullaria. Zo wordt er overzichtelijk en eenvoudig ruimte gecreëerd voor essentiële zaken. Minimalisme en functionaliteit gaan hand in hand. In een minimalistisch interieur heeft elk item in huis zijn eigen plek en functie. Met onze strakke complete woonkamers ben je gelijk klaar. Je hebt alle essentiële zaken in één keer in huis. En niet te vergeten geheel in dezelfde stijl. De Rilland Woonkamerset in zwart wit biedt genoeg functioneel opbergruimte voor alles wat je uit het zicht wilt hebben. Met de Gauw Woonkamerset haal je zowel een sfeervolle als moderne uitstaling in huis. Ideaal voor als je van een warm en minimalistisch design houdt.

 

Ben je er niet over uit hoe je het best over kan stappen naar een minimalistisch interieur? Kom dan eens langs bij één van onze showrooms en laat je adviseren door onze ervaren interieurspecialisten.