Tips voor een moderne woonstijl

Tips voor een moderne woonstijl

Een moderne inrichting is meteen herkenbaar aan een strak design met veel rechte lijnen, ingetogen maar tegelijk luxueuze materialen en een “less is more” benadering qua decoratie. De basis van een moderne inrichting wordt gevormd door eenvoud en harmonie. Moderne interieurs zijn fijn om in te vertoeven vanwege deze uitstraling. De smaakvolle atmosfeer wordt bekomen door de clean aesthetic van de woonstijl.

Moderne interieurs zijn al lang populair, maar wat aanzien wordt als “modern” is onderhevig aan verschillende factoren en verandert in de loop van de tijd. Om up to date te blijven met wat tegenwoordig als een stijlvolle moderne woonkamer wordt beschouwd, zetten we hier een paar trends voor je op een rijtje.

 

Moderne meubels

Meubels in lichtkleurig hout worden dankzij de trendy Japandi stijl, die steeds in populariteit blijft toenemen, als erg modern ervaren. Vooral onbewerkt hout is zeer hedendaags en heeft een serene uitstraling.

Ook hoogglans meubels zijn perfect voor een hedendaagse inrichting of voor als je jouw huidige interieur moderner wilt maken. De uitstraling van tafels en kasten in een hoogglans uitvoering is strak en ultra modern. Bovendien zorgt de reflecterende afwerking voor een luxueus karakter in je woonkamer.

Moderne banken

Erg belangrijk voor een geslaagde moderne inrichting is een bank die aan diezelfde kwaliteiten voldoet als je meubels. Een moderne bank kenmerkt zich aan haar gestroomlijnde design. Dit wil echter helemaal niet zeggen dat er geen grote variatie aan vormgeving van moderne banken is. In tegendeel zelfs, vaak zijn moderne banken een stuk speelser dan een klassieke bank. Er is meer ruimte om met onconventionele vormen en kleuren te experimenten, wat banken met erg leuke accenten oplevert.

Een ander designkenmerk dat een bank er vaak moderner doet uitzien zijn hoge, metalen poten. Hoge poten onder een bankstel geven als het ware het de schijn dat je bank zweeft, wat erg modern aanvoelt. Een hoge bank brengt ook beter een gestroomlijnd design tot zijn recht.

De Baarlo U-Bank bij A-Meubel.

 

Alles voor jouw moderne woonkamer bij A-Meubel

Kom gerust langs in één van onze woonwinkels om ons ruime assortiment moderne woonkamersets en banken te bewonderen, of bekijk onze collectie op onze website! Je vindt gegarandeerd alles wat je nodig hebt voor het perfecte moderne interieur.