Verschillende bankopstellingen voor elke woonkamer

Verschillende bankopstellingen voor elke woonkamer

Bij het kiezen van een bank voor je woning denk je natuurlijk aan hoe de bank juist in de kamer zal passen. Uiteraard wil je een zitmeubel in een stijl die de rest van je interieur complimenteert, maar het is even belangrijk om een bank te kiezen die letterlijk goed past en dus niet te veel of te weinig ruimte in beslag neemt tegenover de rest van de ruimtelijke indeling. Banken komen in alle maten en vormen, in deze blog willen we je wegwijs maken naar wat al de verschillende opties zijn en welke het meest ideaal is voor jouw leefruimte.

 

Rechte banken/bankstellen

Een recht bankstel is in het algemeen de meest compacte opstelling waarin je een bank kunt verkrijgen. Zo’n rechte bank past dus makkelijk in elke ruimte. Tegen de muur of in het midden van een open ruimte om een soort scheiding te creëren tussen de woonkamer en de eethoek, er zijn tal van mogelijkheden door de eenvoudige vorm. De meeste rechte banken zijn 2 zits, 2.5 zits of 3 zits maar grotere opstellingen zijn natuurlijk ook mogelijk. Dit is handig wanneer je een bank wilt waar veel mensen op kunnen zitten maar als je een woonruimte hebt die niet erg diep is en zich dus enkel leent voor een rechte bank. Daarnaast heb je ook fauteuils, die eigenlijk de 1 zits versie zijn van een bank, en loveseats, die net iets bredere 1,5 zits fauteuils zijn.

 

Loungebanken

Een loungebank is een rechte bank waar er zich langs één kant een verlengde zit bevindt waarop je lekker languit kunt liggen en heerlijk tot rust kunt komen. Dit soort bank is perfect voor een grotere woonkamer en wanneer je niet noodzakelijk behoefte hebt aan zitruimte voor veel mensen. Een loungebank is als het ware een luxueuzere versie van een gewone rechte bank, maar het is zeker en vast een betaalbare luxe. Wie wil er nou niet dat extra comfortabele gevoel van languit op de bank kunnen liggen terwijl je TV kijkt?

De Tynaarlo Loungebank bij A-Meubel.

Hoekbanken

Hoekbanken hebben 2 zijden waar op gezeten kan worden. Deze passen door hun ruimere formaat perfect in een grotere woonkamer. Doordat ze meer plaats innemen zorg je er immers ook voor dat je kamer niet kaal of kil lijkt. Een hoekbank heeft in het algemeen zitplaats voor meer personen dan een loungebank, maar zelfs wanneer je geen groot gezin hebt is een hoekbank nog steeds een leuk alternatief voor een loungebank, als de ruimtelijke indeling van je woning een grote bank toelaat. In de hoek van de bank kun je nog steeds lekker loungen en kun je kiezen langs welke kant je languit wilt liggen.

De Naarden Hoekbank bij A-Meubel.

U-banken

Een U-bank is ongetwijfeld de meest royale bankopstelling die er is. Deze bank heeft 3 zijden en heeft meestal een longchair gedeelte langs één kant en een ottomaan gedeelte langs de andere kant. Een schoolvoorbeeld van ‘the best of both worlds’ dus. Dit soort bank is echter niet gemaakt voor elk soort ruimte, er moet genoeg plaats zijn om de bank te kunnen plaatsen en om er ongehinderd langsheen te wandelen. Meestal wordt een hoekbank ook in het midden tegen een muur geplaatst en dus niet in een hoek van de kamer. De indeling van de kamer moet zich dus ook hier voor kunnen lenen.

 

Kies jouw ideale bank bij A-Meubel

Kom gerust langs eens in één van onze goedkope woonwinkels om vrijblijvend advies te vragen over welk soort bank het best bij jouw wensen en bij jouw woonkamer past. Onze ervaren meubelspecialisten staan altijd voor je klaar en kunnen je adviseren als geen ander!