KONINGSDAG GEOPEND!

Zo kies je de perfecte bank voor jouw woonkamer

Zo kies je de perfecte bank voor jouw woonkamer

 

Het bankstel is een belangrijk meubelstuk in de woonkamer, voor velen zelfs het belangrijkste item. Het is waarschijnlijk één van de grotere investeringen als het gaat om meubels. Een bank is namelijk het middelpunt van de woonkamer. Het is een plek waar we heerlijk relaxen, samenkomen met familie en vrienden, tv kijken en af en toe en dutje doen. Ook bepaalt de bank voor een groot gedeelte de sfeer van de woonkamer. Een bankstel kopen kan door al deze factoren een hele uitdaging zijn, je wilt namelijk geen verkeerde beslissingen maken tijdens de zoektocht. Vandaag bespreken we een aantal tips om je hier een handje bij te helpen, lees snel verder!

Grootte van de bankLeiden Loungebank in een bruine ribstof voordelig bij A-Meubel

Natuurlijk is het belangrijkste dat een bank past in de beschikbare ruimte die je hebt. Daarom is het van belangrijk dat je de beschikbare ruimte opmeet alvorens je aan de zoektocht begint. Hierbij moet je ook letten op de juiste verhoudingen in de ruimte. In een kleine ruimte zal een ruime hoekbank al gauw de kamer heel vol maken en zal er weinig loopruimte over blijven. In een grote woonkamer, zal een hoekbank heel mooi staan, maar een compacte rechte bank zal al gauw wegvallen.

Locatie van de bank

Het is ook belangrijk om van tevoren de locatie van de bank in de woonkamer te bepalen, vooral wanneer je op zoek bent naar een hoekbank of loungebank. Deze komen namelijk in verschillende opstellingen en formaten. Het lounge- of hoekgedeelte kan zowel aan de linker als aan de rechter kant. Wil je de het hoekgedeelte aan het raamkant plaatsen voor een open uitstraling? Of wil je juist een scheiding creëren in de ruimte? Het laatste is een goede optie als je een woonkamer en eetkamer in één hebt. Dit zijn allemaal factoren waar je aan moet denken, die de opstelling van de bank bepalen.

Look van de bank

Je nieuwe bank moet natuurlijk goed passen in jouw bestaande interieurstijl. Is jouw woonkamer ingericht in de moderne woonstijl? Dan is een strak vormgegeven bank met hoge poten een goede optie. In een landelijk interieur, zal een goed gevulde bank met ronde armleuningen in een neutrale kleur heel mooi staan. De bekleding en kleur bepalen voor een groot deel de uitstraling van de bank. Een leren bank zal een stoere look geven aan elke ruimte. Terwijl een stoffen bank juist zorgt voor een knusse en gezellige sfeer. 

Functionaliteit van de bank

Om het gewenste zitcomfort van jouw nieuwe bank te bepalen, is het belangrijk om na te denken over de functie van de bank. Zul je de bank voornamelijk gebruiken om heerlijk te loungen of wordt er ook af en toe een dutje op gedaan? In beide gevallen is het belangrijk dat de bank grote zachte zitkussens heeft en comfortabel is. Wordt er niet zo veel op de bank gezeten en wil je een mooie bank die alle aandacht naar zich toe zal trekken? Dan is het zitcomfort van minder belang en kun je kiezen voor een relatief kort zit gedeelte.

Hoekbank Laren in velvet bekleding

Hopelijk zullen deze tips je op weg helpen bij het uitkiezen van een nieuwe bank. Kom gezellig langs in één van onze showrooms om alle mogelijke opties te bekijken. In elke winkels zijn ook interieurspecialisten aanwezig, die altijd klaar staan om jou een passend advies te geven.