Fluweelzacht velvet!

Fluweelzacht velvet!

 

Fluweelzacht velvet!

Het is helemaal “hot and happening”! Velours, velvet, fluweel. Hoe je het ook wilt noemen, het is de trend van dit jaar! Velvet meubels geven je interieur een warme uitstraling en zorgen voor een chique effect. Kies je voor een gave bank in velvet, voor een leuke poef of een mooie eetkamerstoel? Het kan allemaal!
 

Wat is velvet?

Wat is velvet en wat is velours? Velvet is eigenlijk de Engelse benaming voor onze fluweelstof. Dit is een geweven stof gemaakt van zijden of katoen met rechtopstaande pluizen en polen van zijde en katoen. Deze zijn mee geweven of afgesneden. Velours is een gesneden variant van Fluweel die later in Frankrijk werd uitgevonden. Deze stof is heerlijk zacht, maar heeft minder glans. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen streek en staand velours. Bij de variant streekvelours liggen de haren in een richting en bij de staande variant staan de haren recht op.
 

Ga voor een luxe uitstraling!

Velvet banken bij A-meubel

De glanzend velvet zachte stof zorgt er niet alleen voor dat jouw woonkamer of eetkamer een hoog aaibaarheidsfactor krijgt. Hij zorgt ook nog eens voor een superluxe uitstraling! De fluwelen meubels zijn ook nog eens supermakkelijk te combineren met verschillende interieur stijlen. Wil je een luxe feel toevoegen aan je eetkamer? Ga dan voor velvet eetkamerstoelen. Heb je een wat industrieel ogende woonkamer en wil je deze een wat luxere, warme uitstraling geven? Ga dan voor een velvet bank! Kijk bijvoorbeeld eens tussen onze categorie velvet banken op de website. Wat denk je van de Terheijden bank XL? Een plaatje toch? Deze bank is verkrijgbaar in meerdere opstellingen en fluweel kleuren en dus perfect aan te passen naar jouw woonkamer.

Bekijk hier al onze velvet banken!

 

Vintage of modern?

Bij het kiezen van een velvet stof moet je er wel voor uitkijken dat je jezelf niet helemaal verliest in het fluweel. Tenzij dit natuurlijk je bedoeling is. Veel velvet en een wat authentiekere of vintage landelijk interieur kan ervoor zorgen dat het geheel een beetje saai of ouwelijk gaat ogen. Voor een frisse look kun je de velvet meubels het beste afwisselen met moderne meubels en accessoires.

Bekijk hier al onze woonkamersets!