Welke Interieurstijlen zijn er?

Welke Interieurstijlen zijn er?

Een interieurstijl is een bepaald type inrichting dat gekenmerkt wordt door het soort materialen, kleuren en type meubels dat gebruikt wordt. Natuurlijk bestaan er verschillende soorten interieurstijlen en meestal gaan deze gepaard met een bepaalde karaktereigenschap. Denk hierbij aan een stoere, romantische, robuuste of kalm interieurstijl. Welke interieurstijl het meest bij jou past, hangt dus ook af van jouw karakter of waar je van houdt. Bij A-meubel hebben wij meubels die in vele interieurstijlen passen. Zo hebben wij meubels voor landelijke woonkamers, moderne woonkamers, industriële woonkamers en nog veel meer. Wij zullen het in deze blog dan ook hebben over de meest voorkomende interieurstijlen binnen ons assortiment.

Woonkamerset Neede

Landelijk interieur

Een landelijk interieur doet denken aan leven op een boerderij of op het platteland. Veel hout, rustiek, oude materialen of oud lijkende materialen en vooral het gevoel van de natuur in huis. Een goed voorbeeld van landelijke meubels kan je terugzien in onze Neede woonkamerset en Staphorst woonkamerset. De meubels in deze sets hebben deurtjes die hangen aan robuuste rails, waardoor ze op oude staldeuren lijken, typisch voor een landelijk interieur dus. Een belangrijk kenmerk van landelijke meubels is dat deze een grof en robuust uiterlijk hebben.

TV Meubel Giethoorn

Modern interieur

Een super strak modern interieur is een interieur met moderne meubels en een moderne uitstraling. Denk hierbij aan een rustige en minimalistische look in de kleuren grijs, wit, zwart en beige, die op hun beurt worden opgefleurd met (fel) gekleurde decoratie en accentkleuren. In een moderne stijl zie je veel lijnen, grote accessoires en hoogglans. Een zwarte accent muur met een wit minimalistisch TV Meubel zoals in de Giethoorn Woonkamerset zorgt meteen voor een moderne look. 

Industrieel interieur

Bij een stoer karakter hoort een stoere woonstijl. Niets beter dus dan een industriële inrichting. Een industrieel interieur wordt gekenmerkt door aanwezigheid van metalen en betonnen materialen. Een zeer passende set voor een industriële inrichting is onze Breda Bruin Woonkamerset. De afwerking met ijzeren details geeft het gevoel alsof deze set is gemaakt van meubels die op een piratenschip te vinden zijn.