Eettafels voor verschillende woonstijlen

Eettafels voor verschillende woonstijlen

Iedereen heeft een persoonlijke stijl die we graag ook tot uiting laten komen in ons interieur. Een eettafel die mooi aansluit bij de rest van onze favoriete woonstijl is dus zeker niet onbelangrijk, aangezien de meesten van ons toch wel een groot deel van onze tijd samen als gezin rond de eettafel in de eethoek doorbrengen.

Soms kan het echter zoeken zijn naar wat voor soort eettafel de beste keuze zal zijn voor jouw inrichting omdat de mogelijkheden zo talrijk zijn. Daarom zetten we hieronder een aantal soorten eettafels en de woonstijlen waarbij ze het mooist tot hun recht komen in de kijker.

Ronde en ovale tafels

Heb je een strak en modern interieur of wil je graag een accent in je woning dat je inrichting een modernere vibe geeft? Dan is een ronde of ovale eettafel misschien wel waar je naar op zoek was. Ronde tafels zien er erg eigentijds uit, wat nog verder benadrukt wordt door hun meestal erg afgelijnde design. Zo staat een ronde of ovale eettafel bijvoorbeeld prachtig met een ster-poot onderstel. Deze moderne look ziet er geweldig uit in een Japandi interieur, als ook in modern landelijk interieur.

De Vinkeveen Eettafel bij A-Meubel.

Hoogglans tafels

Hoogglans eettafels zijn net zoals alle andere hoogglans meubels ook voor moderne woningen weggelegd. Dit soort tafels hoort echter bij een andere stijl van moderniteit thuis dan ronde eettafels. Volledig witte interieurs zijn erg populair bij liefhebbers van een hedendaagse woonstijl, en zijn werkelijk prachtig als ze worden aangekleed met fraaie hoogglans meubels. Ook een eethoek die een glanzende vloer heeft, zoals een marmeren of granieten vloer, ziet er uiterst modern en stijlvol uit met een hoogglans eettafel als zijn centerpiece.

Eiken tafels

Een eiken eettafel heeft een unieke charme. Naast de voor de hand liggende landelijke uitstraling van een eikenhouten eettafel, past ze ook best goed thuis in een industrieel interieur, en zeker als ze een zwart metalen onderstel heeft. Een eiken tafel waarvan de poten ook uit hout vervaardigd zijn, heeft dan weer vaker een romantische uitstraling, en al zeker wanneer we het over een witte eiken eettafel hebben. Dit soort tafel is perfect voor de liefhebbers van de hippe cottage core trend.

De Parma Eettafel bij A-Meubel.

Vind de ideale eettafel bij A-Meubel

Voor een eettafel die gegarandeerd aan al jouw wensen voldoet zit je bij A-Meubel aan het juiste adres. Kom langs in één van onze goedkope woonwinkels of bekijk eerst even onze collectie eettafels op onze site.