Loungebanken

Loungebanken

 

Loungebanken

Waar wij vroeger nog wel eens kaarsrecht op de bank moesten zitten, liggen wij nu vaak half onderuit voor de TV. Natuurlijk is de eerste situatie ietwat beter voor je rug, maar toch kiezen veel mensen tegenwoordig voor een bank waar je zowel op kan zitten als op kan liggen: De Loungebank.
 

Verschillende type loungebanken

Natuurlijk bestaan er verschillende type loungebanken. Zo kun je bij A-meubel bijvoorbeeld vaak kiezen tussen een prachtige loungebank met een longchair, ottomaan of extra hocker/poef. De eerste twee worden vaak door elkaar gehaald en de vraag wat het verschil is wordt hierbij vaak gesteld.
 

Longchair: Een Longchair is een soort verlengstuk van de zitting van een bank. Hierbij verklapt de naam “Longchair” het idee al een beetje, aangezien dit letterlijk wordt vertaald naar “een lange stoel”. Het verlengde stuk aan de zitting zorgt ervoor dat je jouw voeten heerlijk kwijt kan en lekker onderuit kan gaan zitten. Hiernaast zijn er natuurlijk ook delen van de bank die geen Longchair hebben, waarop je wat rechter kunt zitten.
 

Ottomaan: De Ottomaan kun je zien als een extra zitgedeelte aan de bank met een kleine rugleuning en een soort mini hocker hieraan vast. De bank neigt hierbij naar het idee van een hoekbank en biedt meer plaats op de bank. Ook de Ottomaan is ideaal om languit op te liggen, maar is voornamelijk perfect voor als je net iets meer ruimte nodig hebt, maar geen enorme hoekbank kwijt kunt.

 
                                           Longchair bank in een grijze stof            bank met ottomaan mooie in een mooie velvet stof
 

Voordelen van de loungebank

De voordelen van een loungebank liggen natuurlijk in de mogelijkheid om heerlijk op te kunnen relaxen. Op een losse bank doe je dit toch iets minder gemakkelijk. Je legt je voeten op de bank naast je en moet vervolgens met een gedraaide nek naar bijvoorbeeld de TV kijken. Dit kan natuurlijk worden opgelost met een leuke hocker, maar een loungebank lost dit probleem direct voor je op! Deze geeft jou de ruimte om te genieten van een film of boek met de voetjes omhoog. Geen gezeul met poefjes of hockers meer!