5 tips voor uw hal

5 tips voor uw hal 07-05-2013

Het visitekaartje van uw huis

De hal is het eerste wat iemand ziet wanneer hij of zij uw huis binnenkomt. Het is een visitekaartje. Vaak is de hal een kleine, ongezellige ruimte, maar dat hoeft helemaal niet. Daarom hebben we 5 tips om uw hal gezellig in te richten voor u verzameld.

 

1. De hal is geen opbergruimte!

Dat de hal klein lijkt, is vaak uw eigen schuld. Door allerlei spullen te stallen in de hal, ziet de ruimte er onrustig uit. Minder is meer, ook in de hal. Natuurlijk moet er een kapstok staan of hangen. Maar moeten al die andere spullen er ook staan of heeft u daar ook een andere plek voor?

 

2. Lichte kleuren in de hal

Door lichte kleuren te gebruiken lijkt uw hal ruimer. Meestal is er in de hal vrij weinig daglicht, waardoor de ruimte kleiner lijkt. Gebruik daarom geen donkere kleuren. Veel contrast tussen de vloer, muren en plafond kunt u eigenlijk het beste vermijden. Gebruik het liefst ook plinten in dezelfde kleur als de vloer. Donkere lambrisering is een no go.

 

3. Wandlampen

Door wandverlichting op ongeveer 175 centimeter uit de vloer op te hangen lijkt uw hal iets groter. De sleutel is indirect licht. De lamp mag niet zichtbaar, het licht dat eruit komt wel. Vrijwel alle plafondverlichting doet uw hal kleiner lijken.

 

4. Wandspiegel

Door een spiegel te gebruiken lijkt de hal veel groter. Met name door een grote wandspiegel lijkt uw hal al snel 2 keer zo groot. Een smalle sidetable onder de spiegel geeft u de ruimte voor wat leuke accessoires om de hal verder aan te kleden. Teveel accessoires is overigens niet handig, daar wordt de hal druk en onrustig van.

 

5. Houd ruimte voor een deurmat

Om de hal schoon te houden is een droogloopmat ideaal. Deze ligt direct achter de voordeur mag behoorlijk ruim zijn. Iedereen moet makkelijk zijn voeten kunnen vegen, liefst ook nog met de deur open.