De perfecte zitbank kiest u zo!

De perfecte zitbank kiest u zo!

Uw ideale nieuwe bank vinden

Na verloop van tijd verslijt een zitbank. De kussen worden zacht of verliezen hun vorm. Soms gaan delen zelfs kapot, want de bank wordt doorgaans intensief gebruikt. Maar waar moet u nu op letten bij het aanschaffen van een nieuwe bank? We hebben een aantal zaken voor u op een rijtje gezet.

 

Hoe gaat u de bank gebruiken?

Het is handig om te weten hoe u de bank meestal gebruikt. Puur om op te zitten of doet u ook graag een middagdutje op de bank? In het laatste geval is een 3-zitsbank of hoekbank handiger.

 

Hoeveel personen moeten erop kunnen zitten?

Eigenlijk hangt deze vraag ook samen met de ruimte die u in huis heeft. Een 3+2 zitter geeft ruimte aan 5 personen, terwijl op sommige hoekbanken tot wel 8 personen kunnen zitten. Maar die hoekbank neemt natuurlijk wel veel meer ruimte in. Verder kunt u ook kiezen voor een compacte 2-zitsbank met 2 fauteuils erbij. Hoeveel mensen moeten er op uw bank kunnen zitten?

 

De afwerking bepaalt de uitstraling van uw bankstel

Een leren bankstel is makkelijk af te doen en ziet er luxe uit. Nadeel is dat leer soms kouder aanvoelt. Ook heeft het onderhoud nodig om krasjes in het leer te voorkomen. Een stoffen bank is tegenwoordig ook goed schoon te houden. De stoffen worden geïmpregneerd, waardoor ze vuil niet direct opnemen. Stof is natuurlijk iets minder stevig dan leer.

 

De juiste zithoogte en zitdiepte

Een bank zit lekker als u met uw voeten aan de grond kunt. Als u wat langer bent mag de bank best iets hoger zijn, maar het moet niet zo zijn dat uw voeten boven de grond hangen. Ook de zitdiepte speelt hierbij een rol. Terwijl uw voeten op de grond staan wilt u ook steun in de rug. Bij een te diepe bank mist u 1 van de 2.