Een ouderwetse winkelkast in de woonkamer

Een ouderwetse winkelkast in de woonkamer

Superveel bergruimte!

Zo’n ouderwetse winkelkast doet denken aan de kruidenierswinkels van vroeger. De kasten stonden vol met potjes en bakjes. Kruiden, snoepjes, noem maar op. Als blikvanger in de woonkamer is een winkelkast nog steeds een tof meubel. Bovendien haalt u met een winkelkast een hele hoop bergruimte in huis en die heeft u nooit genoeg. De kast is groot genoeg voor levensmiddelen, fotoboeken en de administratie en ziet er dan nog opgeruimd uit.

 

De blikvanger van de woonkamer

Winkelkasten zijn ruim en doorgaans vrij hoog. Zo’n kast is daarom al snel de blikvanger van uw woonkamer. Het moet daarom wel een bewuste keuze zijn om een winkelkast in de woonkamer te zetten. In sommige interieurs is het handiger om dergelijke kasten in de keuken of bijkeuken te plaatsen. Ze kunnen te dominant zijn voor een ruimte en dat is zonde.

 

Oude blikken en potjes in de winkelkast

De meeste winkelkasten hebben een vitrinegedeelte. Als woonaccessoire is het leuk om dat vol te zetten met oude blikken en potjes van levensmiddelen. Op de rommelmarkt vindt u ongetwijfeld een hoop van dit soort spulletjes. Ze geven uw winkelkast een leuke authentieke uitstraling en kleden de woonkamer tegelijk leuk aan. Zo ontdekt u steeds weer speelse details in de winkelkast.