Bellen of (video)chatten met een adviseur in de winkel, elke dag van 09.00 tot 23.00

Ga voor ruimte

Ga voor ruimte

Creëer een ruimtelijk effect

Er zijn tal van manieren om een kamer groter te doen lijken dan dat hij is. Wil jij nou een lekker ruim ogende woonkamer, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Kijk dan eens naar deze tips en creëer zo jouw droomkamer!

 

Lekker licht

Als het om kleuren gaat kun je de donkere tinten en kleuren beter achterwege laten tijdens het stijlen van een kleinere woonruimte. Kies voor lichte kleuren op de muren, het plafond en de vloer. Lichte kleuren reflecteren namelijk het natuurlijke licht en zorgen voor een ruimer gevoel.  

Ga je voor een witte muur dan kun je hierbij een horizontaal kleuraccent toevoegen in bijvoorbeeld zachtblauw, groen of een andere kleur. Deze horizontale toevoeging zorgt ervoor dat jouw plafond hoger lijkt en geeft de ruimte automatisch een ruimer effect.
Blijf alleen uit de buurt van de behangcollecties! Behang geeft door de structuur en prints vaak een benauwder effect en doet de kamer kleiner lijken.

Meubels kun je het beste ook in een lichte kleurtint kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een lichtgrijze bank zoals de Didam bank en
stijl deze met vrolijke kussens in felle kleuren en prints. Let wel op dat je niet te veel prints door elkaar gaat mixen,
waardoor het geheel wat chaotisch aan gaat doen.


Spiegelen

Spiegels zijn ook je beste vriend als je een kleinere kamer hebt. Plaats een wat grotere spiegel in je de kamer waarbij hij tegenover het raam staat. Op deze manier reflecteert hij het licht (en het uitzicht) en zorgt hij voor een lichte ruime look in de kamer. Grotere spiegels die vanaf de vloer tot aan het plafond rijken laten het plafond ook weer hoger lijken.


Gevoel voor ruimte

Zorg dat je bij het uitkiezen van jouw nieuwe meubels de maten van je kamer goed hebt opgemeten en bepaal daarbij de juiste proporties voor jouw meubels. Ga bijvoorbeeld niet gelijk voor de grootste bank die je kunt vinden, maar kies liever voor iets wat beter past in jouw woonkamer. Mocht je de ruimte hebben, plaats je meubels dan niet tegen de muur en laat een beetje ruimte over.

Dit zorgt gelijk voor een ruimer en rustiger effect. Glazen tafels en kasten kunnen ook helpen met het creëren van dit ruimtelijk gevoel.


 

Accessoires en styling

Probeer bij de styling van je woonkamer niet te veel accessoires neer te zetten. Houd het overzichtelijk en laat sommige lege planken gewoon lekker leeg.