Bellen of (video)chatten met een adviseur in de winkel, elke dag van 09.00 tot 23.00

Industrieel FOREVER!

Industrieel FOREVER!Industrieel wonen is voor ons rauwe oppervlakken, duidelijke lijnen, grove texturen en boven alles, eenvoud! De uitstraling is “no nonsens” en recht door zee. Door de simpele uitstraling is het een stijl die al vele jaren gebruikt wordt en op een vrij eenvoudige manier in te richten is. Het combineren van metaal en houten meubels binnen een open ruime inrichting zijn de startpunten van het industriële interieur.


Een leuk lichtpeertje!

Misschien wel het allerbelangrijkste in een industriële inrichting is de verlichting. Veelal hangend op oneven hoogtes, van metaal of glas en voor een extra stoer effect een zichtbare lichtpeer. Dit geeft het robuuste effect dat een industriële woonkamer zo speciaal maakt. Echter vaak vergeten is dat een tafellamp of vloerlamp een ‘’standaard’’ hanglamp kan vervangen of aanvullen, en de ruimte echt speciaal kan laten lijken.

Stoer hout en metaal

Niet minder belangrijk dan de verlichting binnen een industriële woonkamer look, is het gebruik van grof en stoer uitziende materialen en kleuren. Denk hierbij aan zichtbare metaalkleuren of aan verschillende kleuren hout. Een vitrinekast met houten planken en een simpel metalen frame met daarin alledaagse voorwerpen tentoongesteld is hiervan een mooi voorbeeld.  Het hele idee van deze woonstijl is om van het alledaagse een bijzonder, opvallend en populaire inrichting te creëren.

Woonaccessoires!

Het gebruik van accessoires is ook zeer belangrijk! Denk aan kussens, dekentjes, vazen, klokken of planten. Ook wand foto’s en schilderijen zijn een mooie aanvulling op een industrieel interieur. Denk hierbij aan een zwart-wit foto van een stad, een park of een auto, maar ook aan grappig of inspirerende quote.

A twist

Een mooie twist voor de inrichting is het industrieel chic. Hierin is het gebruik van rechte, chromen lijnen en het gebruik van glas een speerpunt. Een mooi voorbeeld hiervan is de woonkamerset Blaricum met glasplaat. Het glas geeft hierin een wat chiquere afwerking, waardoor de set minder robuust wordt. 

Zoals u kunt lezen is de industriële stijl zeer mooi en kunt u, ondanks de lange tijd dat de interieurstijl al bekend is, er zelf een moderne twist aan geven.