Bellen of (video)chatten met een adviseur in de winkel, elke dag van 09.00 tot 23.00

Kleur psychologie

Kleur psychologie

Kleur psychologie

Ben je toe aan een nieuw likje verf op de muur of een twijfel je in welke kleur je die bank of lamp aan moet schaffen? Lees dan verder en ontdek de psychologie achter verschillende kleuren!
 

Blauw

De kleur blauw past perfect bij ruimtes als de slaapkamer, badkamer en studeerkamer. Deze kleur zorgt namelijk voor rust en ontspanning en geeft je een ambitieuze boost. De wat koelere blauw tinten kunnen echter wel zorgen voor een wat zakelijk en gereserveerd interieur. Wissel de kleur dan ook af met warme accent kleuren, zoals met bijvoorbeeld die van het aardetinten kleurpalet.
 

Groen

Groen is een perfecte secondaire kleur (zie voorgaande blog over kleur balans). Deze kleur doet het geweldig in de woonkamer, eetkamer of slaapkamer. Groen heeft de eigenschap om bij ons te zorgen voor een gevoel van balans, tevredenheid, optimisme en vertrouwen. Ook zorgt deze kleurtint ervoor dat je de natuur wat meer in je huis haalt en is hij dan ook perfect te stijlen met organische vormen en natuurlijke kleuren.
 

Geel

Ga je voor geel? Dan ga je voor een positieve vrolijke kleur die je helpt meer zelfvertrouwen te winnen en staat voor een nieuw begin en handigheid. De kleur kan een donkere kamer in een keer opfleuren en zorgen voor een gave industriële spetterende look. Ook zal hij een positieve invloed hebben op relaties en gesprekken.
 

Rood

Rood is een enorm sterke en energieke kleur. De kleur geeft een gevoel van vastberadenheid en zelfverzekerdheid. Het is een kleur die een hoop goede en slechte kanten met zich mee kan brengen. Zo is hij opzwepend, doch chaotisch. Staat hij voor liefde, maar ook voor haat en brengt hij ook een fijne warmte met zich mee. Deze kleur zou het goed doen in een zitkamer waar veel gekletst wordt, maar is zeker af te raden als basiskleur voor een slaapkamer.

Wit

De lichte witte tint kan zeker een aanvulling zijn voor jouw interieur. Wit brengt namelijk een kalmte met haar mee en zorgt ervoor dat andere kleuren versterkt en lichter worden.  Ook zorgt zij ervoor dat een kleine ruimte ineens veel groter kan lijken en brengt zij inspiratie en het gevoel van reinheid met haar mee.

Welk effect heeft de kleur van jouw woonkamer op jou?