Bellen of (video)chatten met een adviseur in de winkel, elke dag van 09.00 tot 23.00

Ontspannen doe je pas echt in een fauteuil

Ontspannen doe je pas echt in een fauteuil

Tot rust komen in een heerlijk meubel

De fauteuil heeft u verdiend na een dag hard werken, na het sporten of gewoon na heerlijk getafeld te hebben. De fauteuil, of relaxfauteuil zoals velen hem standaard noemen, is het ultieme zitmeubel om in te ontspannen. U heeft de ruimte, krijg een hoop steun en komt even tot uzelf met een drankje, een goed boek of een heerlijke sigaar. U wordt één met de fauteuil.

 

Waar komt de fauteuil vandaan?

Het Nederlands woordenboek noemt de fauteuil een leunstoel, wij weten dat het van oorsprong een vouwstoel voor de koning of krijgsheer was. De koning had vanuit deze stoel onbelemmerd uitzicht op de krijgsverrichtingen. De Fransen konden vouwstoel niet uitspreken en hebben er naar verluid fauteuil van gemaakt. De fauteuil is dus eigenlijk een koninklijke stoel. Als we naar ons eigen assortiment fauteuils kijken dan klopt dat ook wel een beetje.

 

In welke soorten fauteuils kan ik ontspannen?

U komt tot rust in elke fauteuil, dat weten we zeker. Maar de looks van de fauteuil doen ook wat. Welke bij u past hangt af van uw smaak. Bij A-Meubel hebben we de verschillende soorten in categorieën gestopt:

  • Fauteuils: standaard fauteuils in allerlei kleuren en materialen
  • Loveseats: deze fauteuils zijn 30 tot 50% breder, u heeft de ruimte!
  • Draaifauteuils: dit type fauteuil draait op zijn voet
  • Designfauteuils: ontworpen door bekende designers

Zoals op al onze meubels geven we ook op fauteuils onze beroemde laagste prijs garantie. U koopt uw fauteuil dus gegarandeerd voor de laagste prijs.