Opbergen - zo kies je de juiste kast!

Opbergen - zo kies je de juiste kast!

 

Een goede kast is onmisbaar voor elk interieur want iedereen heeft opbergruimte nodig. Tegenwoordig zijn er kasten in zoveel verschillende designs. Hierdoor zijn ze niet alleen praktisch maar hebben ook nog eens een mooie uitstraling en kunnen zo de blikvangers van jouw woonruimte worden. 

Voordat je een kast gaat kopen is het belangrijk om voor jezelf te bepalen waarvoor je de kast wilt gaan gebruiken. Wil je veel spullen kunnen wegstoppen of juist etaleren? Ook is het belangrijk om de juiste afmetingen te weten. Begin dus met meten van je beschikbare ruimte voor dat je een kast gaan uitzoeken.

grijze vitrinekast voor een voordelige prijs bij ameubel

Bij A-Meubel heb je keuze uit veel verschillende soorten kasten. We lichten je de verschillende functionaliteiten toe van onze kastsoorten.

 

Vitrinekasten werden vroeger voornamelijk geplaatst in de eetkamer of eethoek en waren bedoeld om decoratief servies of andere mooie accessoires uit te stallen. Ze hebben meestal grote glazen deuren om je prachtige eyecatchers goed in het zicht te houden. Het wordt echt gebruikt als het pronkstuk van de woonruimte. 

grote witte buffetkast voor een voordelige prijs bij ameubel
 

Buffetkast

Buffetkasten stonden vroeger vaak in de keuken. Dit zijn vaak grotere kasten die vooral functioneel worden gebruikt en als extra opbergruimte dienen. Het onderste gedeelte heeft vaak deurtjes of lades en hier worden verschillende keuken spullen opgeslagen. Het bovenste gedeelte is vaak open om toch nog wat mooie servies of decoratie stukken uit te stallen.


 

Tegenwoordig worden de buffetkast en vitrinekast door elkaar gebruikt en zie je ze staan door heel het huis, in de woonkamer, eetkamer, de keuken, de slaapkamer of zelfs de badkamer.

 

 

zwarte boekenkast in een industriele stijl voordelig bij ameubel

Boekenkast

Een boekenkast hoeft niet per se alleen maar voor boeken gebruikt te worden. Een boekenkast heeft vaak een open en ook een dicht gedeelte en past zowel in de woonkamer, slaapkamer of hobbykamer. Je kunt hierin naast boeken ook andere spullen kwijt, zoals dvd’s, vinylplaten en verschillende accessoires.

 

 

 

Dressoir

houten dressoir met zwarte accenten in een industriele woonstijl voordelig bij ameubel

Het dressoir wordt meestal in de woonkamer of eethoek geplaatst. Een dressoir is kleiner dan de hiervoor benoemde kasten, waardoor je woonruimte luchtig blijft. Een dressoir is een lage kast dat meestal deurtjes heeft en maximaal 3 lades. Het is een ideale kast voor het opbergen van spullen die je niet in het zicht wilt hebben. Als je toch nog wat van je mooie accessoires wilt laten zien dan kan je deze op het dressoir plaatsen voor een sfeervol geheel.