Salontafels

Salontafels

Salontafels

Een gezelligheidstafeltje, een koffiekopjes verzamelaar, het middelpunt van de zitkamer.. wij hebben het natuurlijk over de salontafel! Een salontafel zie je terug in iedere woonkamer. De woonkamer lijkt niet af te zijn zonder dit kleine tafeltje en dus gaan wij graag verder in op de eindeloze stijlen, materialen en vormen waar dit meubel in is te verkrijgen.
 

Terug in de tijd

De salontafels werden in de 18e eeuw sofatafels genoemd en stonden met hun (destijds) veel hogere pootjes achter de bank. In de Gouden eeuw zagen wij de salontafeltjes vooral veel als middelpunt in de gezellige zitkamers van rijkere families. Nadat zijn populariteit groeide en de salontafels voor ieder huishouden werden gemaakt, werd de keuze in formaat en materiaal steeds ruimer.
 

De trends van nu

Wat betreft interieurtrends op het gebied van de salontafel kun je alle kanten op. Dit tafeltje is verkrijgbaar in een moderne, klassieke, vintage, landelijke of industriële look en te bestellen in tientallen vormen en maten. Momenteel zien wij veel moderne ronde salontafels en minimalistische designs voorbijkomen in metaal. Voor een landelijkere uitstraling kun je natuurlijk gaan voor een prachtige houtlook of massiefhouten meubel. Hierbij zijn de salontafels vaak uitgerust met een handige lade of opbergvakken.
 

Welke zou jij kiezen?

Natuurlijk wil je jouw salontafel afstemmen op je interieur en is het soms wat lastig de juiste tafel te vinden. Wij hebben voor jou een aantal prachtige exemplaren op een rijtje gezet. Klik op de linkjes onder de foto’s voor meer informatie over de verschillende salontafels.

Klarenbeek salontafelset van 3 houten tafels met metalen potenModerne salontafel met zilvere poten en marmere plaat

           Klarenbeek salontafel                      Globo salontafel    Een compleet interieur

Toe aan een compleet nieuwe look? Natuurlijk hebben wij ook woonkamer sets in de aanbieding met hierin prachtige salontafels, eettafels, dressoirs en Tv-meubels. Neem hiervoor een kijkje op de onderstaande link. 

Woonkamer sets A-meubel