Bellen of (video)chatten met een adviseur in de winkel, elke dag van 09.00 tot 23.00

6 tips voor een grotere huiskamer

6 tips voor een grotere huiskamer

Ruim je huiskamer op

Teveel troep zorgt voor een onrustige huiskamer en die voelt daardoor kleiner aan. In plaats van heel veel kleine dingetjes aan de muur is het wat dat betreft slimmer om 1 groot schilderij of een grote poster aan de muur te hangen. Vuistregel: ruim alle overbodige spulletjes netjes op.

 

Wees voorzichtig met meubels

In een kleine huiskamer zijn grote meubels niet handig. Ze zorgen ervoor dat de kamer kleiner lijkt. Een compacte bank zoals een longchair is in een kleine huiskamer dus handiger dan een ruime hoekbank. U kunt natuurlijk ook 2 lekkere fauteuils kopen die u tegen de muur zet als u ze niet nodig heeft.

 

Lichte kleuren

Door lichte kleuren te gebruiken lijkt uw huiskamer een stuk groter. Met name pasteltinten, wit en witvariaties en allerlei natuurlijke kleuren helpen je huiskamer groter te doen lijken. Een licht plafond en een lichte vloer laten je huiskamer groter lijken.

 

De juiste verlichting

Goed licht zorgt ervoor dat een huiskamer er open uitziet. Heeft u een kleine huiskamer? Met spotjes in of aan het plafond creëert u meer ruimte. Een staande lamp die licht vanaf het plafond weerkaatst draagt hier ook aan bij. Ook als u meer natuurlijk licht kunt binnenhalen moet u dat zeker doen.

 

Glas en spiegels

Uw huiskamer lijkt 2 keer zo groot met een mooie grote wandspiegel. Daarnaast weerkaatst de spiegel licht. Hetzelfde geldt voor glas. Een glazen tafel is transparant en neemt daardoor optisch minder ruimte in. Verder reflecteert het glas ook licht.

Bekijk hier onze complete woonkamersets.