Bellen of (video)chatten met een adviseur in de winkel, elke dag van 09.00 tot 23.00

Oude eikenhouten meubels in een nieuw jasje

Oude eikenhouten meubels in een nieuw jasje

 

Een tweede leven voor uw eiken meubels

Oude donkere eikenhouten meubels zijn veel mensen een doorn in het oog. Met een nieuw jasje kunnen ze echter weer jaren mee. Een fris uiterlijk doet veel met een meubelstuk. Een eikenhouten kastje, fauteuil of tafel is weer als nieuw met een likje verf. Het is eigenlijk ongelooflijk, maar zelfs ouderwetse eiken meubelen gaan gewoon een tweede leven tegemoet.

 

Tijd en materiaal

Het enige dat u ervoor nodig heeft is wat tijd en een pot verf. Door de oude meubels te schuren, ontvetten en opnieuw af te lakken verandert hun uitstraling compleet. Kleuren die veel gebruikt worden zijn whitewash, krijtverf of zwart. U herkent uw eigen meubels niet meer terug na de opknapbeurt. De komende tijd gaan we op onze blog vaker tips geven over alles wat komt kijken bij uw interieur.

 

Creativiteit en lef

Het opknappen van uw eiken meubels is niet moeilijk. U moet het gewoon doen. Een beetje lef is voldoende. En creativiteit natuurlijk! Spreekt het resultaat u niet aan? Geen nood, u kunt altijd opnieuw beginnen. Let overigens bij het opknappen van uw meubels op uw eigen veiligheid. Werk in een geventileerde ruimte en gebruik handschoenen en een veiligheidsbril als u met gevaarlijke stoffen aan de slag gaat. Uw eiken meubels opknappen doet u als volgt:

·      Verwijder eventuele was met wasverwijderaar

·      Ontvet uw meubel af met thinner

·      Schuur het meubel met grof schuurpapier

·      Schuur het na met fijner schuurpapier

·      Werk het af met 3 tot 5 lagen beits of lak (schuur tussendoor lichtjes op,

       waarbij u alleen stofjes en hobbeltjes wegschuurt)

·      Met een laag blanke lak is uw meubel goed beschermd tegen slijtage

 

Nieuwe meubels bij uw oude eiken meubels

We kunnen ons voorstellen dat u na een aantal jaar ook wel eens wat nieuws aan uw interieur wilt toevoegen. Combineren met oude meubels kan best. Zoals gezegd, het vereist alleen een beetje lef en creativiteit. Een opgeknapte oude eikenhouten tafel gaat bijvoorbeeld prima samen met een van onze moderne hoekbanken.